Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 18.08.2017. 18:00

Agrofina očekuje milion kilograma grožđa

U vinogradima "Agrofina" u Trebinju počela je berba grožđa, gdje se s oko 165 hektara vinograda očekuje oko milion kilograma grožđa.

Foto: pixelrain/bigstockphoto.com
  • 316
  • 14
  • 0

U vinogradima "Agrofina" u Trebinju počela je berba grožđa, gdje se s oko 165 hektara vinograda očekuje oko milion kilograma grožđa, pišu nezavisne.com.

Iako je ove godine suša bila ogromna, rod neće biti u velikoj mjeri umanjen, oko 10-20%, s tim što zbog redovnog navodnjavanja zrno ima dobru punoću, ali je prilikom rezidbe otpao jedan dio radi kvaliteta.

Direktor "Agrofina" Dragan Anđelić ističe da će i ove godine kupci biti uglavnom trebinjske vinarije, te vinarije iz zapadne Hercegovine, ali i brojni mali kupci koji grožđe nabavljaju za sopstvene potrebe. Apelovao je na kupce da zbog velikog interesa što ranije rezervišu potrebne količine. Iako su mraz i grad ove godine značajno umanjili količine grožđa na tržišnoj ponudi, posebno u zapadnoj Hercegovini, on ističe da će cijene u "Agrofinu" biti na prošlogodišnjem nivou.

Tako se žilavka i šardone prodaju po 1,20 KM, vranac 1,15 KM, merlo i kaberne 1,10 KM, smederevka 0,75, a takozvana šarenica, koju ljudi kupuju za rakiju, 0,60 KM.

Foto: pixelrain/bigstockphoto.com


Povezana biljna vrsta

Vinske sorte vinove loze

Vinske sorte vinove loze

Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Berba Grožđe Vinova loza Agrofina Trebinje Mraz Grad Štete Prodaja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.