Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeničko-dobojski kanton
  • 27.04.2017. 12:00

ZDK donio mjere sprečavanja bespravne sječe šuma

Kako bi zaštitili šume, Ministarstvo poljoprivrede Zeničko-dobojskog kantona donijelo je Program direktnih mjera za poboljšanje aktivnosti u sprečavanju bespravne sječe šume na području ZDK.

Foto: zdk.ba
  • 941
  • 67
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Zeničko-dobojskog kantona donijelo je Program direktnih mjera za poboljšanje aktivnosti u sprečavanju bespravne sječe šume na području ZDK.

Prema donesenom, izvršit će se ove mjere:

  1. Izvršit će se popunjavanje radnih mjesta - čuvara šuma, kontrolnih čuvara šuma i viših stručnih saradnika (Kantonalna uprava za šumarstvo u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Komisijom Vlade Kantona za popunjavanje nepopunjenih radnih mjesta)
  2. Pojačati kontrolu rada čuvara šuma i pooštriti mjere disciplinske odgovornosti (Šefovi Odjeljenja i Kontrolni lugari (za reone za koje su zaduženi); kontinuirano svakih 15 dana)
  3. Premještaj invalida II kategorije i drugih koji nisu sposobni obavljati posao čuvara šuma (Kantonalna uprava za šumarstvo u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu)
  4. Obezbijediti čuvanje šumskih drvnih sortimenata na međustovarištima i stovarištima Šumsko privredno društvo; kontinuirano
  5. Pojačati kontrole transporta i oduzimanja drvnih sortimenata na području Kantona (Kantonalna uprava za šumarstvo; Šumsko privredno društvo; Ministarstvo unutrašnjih poslova; kontinuirano)
  6. Pojačana kontrola inspekcije u kontroli prometa i reznih objekata (Kantonalna uprava za inspekcijske poslove; kontinuirano)
  7. Pravovremeno obezbjeđivanje građanstva raspoloživim količinama ogrevnog drveta (Šumsko privredno društvo kontinuirano)

Foto: zdk.ba


Tagovi

Šume ZDK Bespravna sječa Mjere


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

EU RASFF obavijestio o prisustvu #aflatoksina u suhim smokvama porijeklom iz Turske čiji je uvoznik "Bernina" Široki Brijeg!