Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zabrana lova
  • 12.10.2018. 14:30

Zabranili lov lovačkoj udruzi Cincar iz Livna

Ministarstvo poljoprivrede je donijelo ovu odluku nakon više upozorenja zbog neprovođenja ugovornih obveza, te na temelju inspekcijskih nalaza kojima su ustanovljene ozbiljne nepravilnosti u radu lovačke udruge.

Foto: Pixabay/klimkin
  • 521
  • 23
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije obavještava sve lovce koji na temelju članstva u lovačkoj udruzi "Cincar" - Livno sudjeluju u lovnim aktivnostima, da je za navedenu lovačku udrugu koja gospodari lovištem "Kamešnica - Krug Planina", od 4. listopada 2018. godine do daljnjeg na snazi zabrana lova svih vrsta divljači.

Naime, resorno ministarstvo je nakon više upozorenja zbog neprovođenja ugovornih obveza, te na temelju inspekcijskih nalaza kojima su ustanovljene ozbiljne nepravilnosti u radu lovačke udruge, donijelo Rješenje kojim se privremeno zabranjuje lov svih vrsta divljači u lovištu "Kamešnica – Krug planina" kojim udruga gospodari.

Navedena zabrana primjenjivat će se dok se nepravilnosti ne otklone.

U slučaju postupanja protivno odredbama Rješenja o zabrani primjenjuju se kaznene odredbe propisane Zakonom o lovstvu ("Službene novine F BiH", broj: 4/06, 8/10 i 81/14), a nadzor nad provedbom zabrane vrši županijska lovna inspekcija i ovlaštene službene osobe tijela policije, svatko u okviru svoje mjerodavnosti sukladno važećim zakonskim propisima.

Još u rujnu, dio članova udruge je u saopštenju objasnio razloge zbog kojih je došlo do ove odluke. Tvrde kako ova najstarija udrgua lovaca na području Livna još od početka godine proživljava pravu agoniju zbog nesavjesnog rada Upravnog odbora, Nadzornog odbora i  Skupštine udruge, jer su, kako pišu, osnovali "fantomsku" udrugu sa ciljem izbjegavanja izvršenja pravomoćnih sudskih presuda; doveli do blokade bankovnog računa udruge; službeno vozilo udruge poklonili su članu Upravnog odbora sa ciljem prikrivanja imovine; obmanuli dio članova koji su članarinu uplatili na novu "fantomsku" udrugu koja nema niti lovište; protuzakonito ispraznili račun udruge, te je nepoznato gdje je novac; krivotvorili financijsko izvješće za 2017.godinu, a na traženje većine članova ne žele sazvati skupštinu. 

Tada su izrazili nadu da će se institucije konačno probuditi i normalizirati stanje u ovoj udruzi. 
 


Tagovi

Zabrana lova Lovačka udruga Cincar Ugovorne obveze


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Imam li umjetničko oko ? 😁😁😁