• Unapređenje lovstva
  • 30.10.2018. 12:30

Za unaprjeđenje lovstva dodjeljeno 74.000 KM

Ova su sredstva namijenjena za nabavku opreme kao što su hranilice i kamere, a prikupljena su od naknada za korišćenje lovišta.

Foto: Pixabay/strichpunkt
  • 54
  • 7
  • 0

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Zubić potpisao je u Banjaluci, u ime Ministarstva ugovore sa 33 korisnika lovišta u Srpskoj o dodjeli nepovratnih sredstava od ukupno 74.000 KM za unapređenje lovstva.

Zubić je naveo da su ova sredstva, koja su su namijenjena za nabavku opreme kao što su hranilice i kamere, prikupljena od naknada za korišćenje lovišta, a dobili su ih korisnici lovišta koji su ispunili uslove konkursa, stoji u saopštenju Vlade RS. 

On je pozvao korisnike da već počnu sa pripremom dokumentacije za konkurs za iduću godinu da bi bila kvalitetno i propisno urađena. 

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić rekao je da utrošena sredstva dobijena po ovom ugovoru moraju biti opravdana u datim rokovima, navodeći da je to jedan od uslova za konkurisanje u narednoj godini. 

Minić je naglasio da je ovo jedan od projekata koje su koncipirali Lovački savez i resorno Ministarstvo tako da sredstva budu dodjeljivana direktno korisnicima, a ne posredstvom Saveza.


Tagovi

Unapređenje lovstva Hranilice Kamere Lovište Lovački savez RS


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi