Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Siva ekonomija
  • 07.10.2017. 13:00

Vlade usuglašene - zabrana izvoza i prometa trupaca

Vlada FBiH i Vlada RS uputit će Vijeću ministara BiH zajedničku inicijativu za donošenje odluke o zabrani izvoza i prometa trupaca iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay/blickpixel
  • 1.831
  • 246
  • 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske su na 3. zajedničkoj sjednici održanoj u Sarajevu, prihvatile informaciju o poduzetim aktivnostima u oblasti borbe protiv sive ekonomije i saglasile se s Prijedlogom prioritetnih mjera za saradnju dviju vlada u borbi protiv sive ekonomije.

Pomoćnik ministra finansija Vlade RS-a Jovo Radukić i savjetnik premijera Federacije BiH Zlatko Hurtić su zaduženi da, u skladu s primjedbama u raspravi, sačine pregled usaglašenih prioritetnih mjera i definiraju mehanizam međuentitetske koordinacije za implementaciju i monitoring, te da tako usaglašen dokument, do 1.11.2017. godine, dostave entitetskim vladama na davanje saglasnosti.

Promet šumskih drvnih sortimenata

Dvije vlade prihvatile su i informaciju o prometu šumskih drvnih sortimenata sa aspekta obezbjeđenja sirovine za domaće drvoprerađivače. Kako je zaključenom, Vlada FBiH će donijeti odluku o privremenoj mjeri za promet trupaca, s rokom primjene usaglašenim sa odlukom Vlade RS-a

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske su obavezani da, s ciljem trajnog rješavanja ovog pitanja, u roku od 30 dana usaglase tekst zajedničke inicijative koju će premijer FBiH i predsjednica Vlade RS uputiti Vijeću ministara BiH.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske uputit će Vijeću ministara BiH zajedničku inicijativu za donošenje odluke o zabrani izvoza i prometa trupaca iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay/blickpixel


Tagovi

Zabrana za promet trupaca Promet trupaca Siva ekonomija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.