Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 02.03.2018. 18:00

U RS pošumljeno 704 hektara šumskog zemljišta

Tokom 2017. godine u Republici Srpskoj ukupno su pošumljena 704 hektara šumskog zemljišta, za šta je utrošeno 1,7 miliona sadnica različitih vrsta drveća.

  • 258
  • 38
  • 0

Tokom 2017. godine u Republici Srpskoj ukupno su pošumljena 704 hektara šumskog zemljišta, za šta je utrošeno 1,7 miliona sadnica različitih vrsta drveća, izjavio je portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Aleksandar Macanović, stoji na stranici Ministarstva.

"Vrijednost izvršenih radova iznosi oko dva miliona KM", rekao je Macanović. Macanović je istakao da je prošle godine povećan obim radova u odnosu na 2016, kada je pošumljeno 636 hektara, a posađeno oko 1,4 miliona sadnica. 

Radovi koštali nešto više od 1,4 miliona KM

On je napomenuo da radove i nadzor na pošumljavanju obavljaju "Šume Republike Srpske" na bazi šumskoprivredne osnove i godišnjih planova, vlastitom ili angažovanjem povremene radne snage. 

Macanović je dodao da kontrolu obima i kvaliteta izvršenih radova vrši Inspektorat Republike Srpske i Ministarstvo. On je naveo da su sprovođenjem Projekta održivog upravljanja šumama i krajolicima Globalnog fonda za zaštitu životne sredine, podržani i realizovani poslovi na podizanju novih šuma, kojim je tokom 2015. i 2016. godine pošumljeno 373,5 hektara na 76 mikrolokacija u Republici Srpskoj. 

"Ovi radovi koštali su nešto više od 1,4 miliona KM", rekao je Macanović. Macanović je napomenuo da je ovaj projekat realizovan posredstvom Svjetske banke i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Srpske i da je riječ o grant sredstvima. 

Foto: artisano/pixabay.com


Tagovi

Pošumljavanje Ministarstvo poljoprivrede RS Aleksandar Macanović Šume Sadnice Drveće


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]