Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 15.07.2017. 20:00

U 24 sata volonteri posadili 50,4 miliona stabala

Svjetski rekord u sadnji stabala postavljen je u indijskoj državi Uttar Pradesh čija. Situacija sa sječom šuma u Indiji je vrlo loša.

Foto: Bigstock/roibu
  • 1.807
  • 153
  • 0

U Indiji je potražnja za ogrjevnim drvetom, pašnjacima i zemljištem za gradnju uništila golema travnata prostranstva i šume. Tako je od 2013. godine u državi Madhy Pradesh uništeno više od 2.500 četvornih kilometara guste i srednje guste šume, navodi weforum.

Unatoč tome, indijska vlada izvještava da je ukupna površina šumovitih zemljišta povećana i da se nastoji još više širiti. Krajnji je cilj šumski pokrivač od 33 posto ukupnog zemljišta.

Kao dio inicijative pošumljavanja, 800.000 volontera u indijskoj državi Uttar Pradesh postavilo je novi svjedski rekord. U samo 24 sata zasadili su 50,4 miliona stabala. Prethodni svjetski rekord, postavljen od strane Pakistana 2013. godine, iznosio je 847.275 stabala.

Više od 80 različitih vrsta mladica podignuto je na lokalnim rasadnicima i zasađeno na više od 6.000 mjesta diljem države u 2016. godini.

"Svijet je shvatio da su potrebni ozbiljni napori da se smanji emisija ugljičnog dioksida kako bi se ublažili učinci globalne klimatske promjene", rekao je Akhilesh Yadav, glavni ministar Uttar Pradesh, govoreći na događaju koji promovira sadnju.

Foto: Bigstock/roibu


Tagovi

Pošumljavanje Sadnja stabala Indija Madhy Pradesh Emisija ugljičnog dioksida


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]