Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumarstvo RS
  • 29.12.2018. 10:00

U 2019. imamo dva miliona i 50.000 metara kubnih planirane sječe

Vlada Srpske će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju šumarstvu, te će se aktuelizovati priča o sprečavanju izvoza trupaca iz BiH da bi ostali na raspolaganju domaćim privrednicima koji idu ka višim etapama finalizacije. 

Foto: Pixabay/herbert2512
  • 122
  • 14
  • 0

​Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je namjera Vlade da riješi sve devijacije koje su bile primijećene u šumarstvu u proteklom periodu, jer u drvoprerađivačima prepoznaje strateške partnere za povećanje zaposlenosti, rasta plata i standarda.

On je, prisustvujući potpisivanju godišnjih ugovora između Javnog preduzeća šumarstva "Šume Republike Srpske" i drvoprerađivača, rekao da su finalni prerađivači opredijeljeni za izvoz, čime podižu pokrivenost uvoza izvozom, što je osnovni prioritet Vlade, te pozvao drvoprerađivače da budu partneri. 

Plan sječe

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof.dr. Boris Pašalić rekao je da je Ministarstvo tražilo od "Šuma Srpske" da se ugovara količina sortimenata koja je predviđena planom sječe. 

"U narednoj godini imamo dva miliona i 50.000 metara kubnih planirane sječe. Ranijih godina smo imali problema koje ćemo otkloniti u narednom periodu", rekao je ministar Pašalić. 

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju šumarstvu, te će se aktuelizovati priča o sprečavanju izvoza trupaca iz BiH da bi ostali na raspolaganju domaćim privrednicima koji idu ka višim etapama finalizacije. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Šume Republike Srpske Drvoprerađivači Boris Pašalić Ministarstvo poljoprivrede RS Radovan Višković Sječa šuma


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.