Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LIGNUM EXPO - LEB
  • 25.05.2022. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Šumarski strojevi demonstriraju snagu - počinje trodnevna manifestacija

Ceremonija svečanog otvaranja Međunarodnog sajma šumarstva i šumarskih strojeva bit će upriličena u 11:30 sati, dok su vrata za posjetioce otvorena od 14h

Foto: deere.ca
  • 123
  • 32
  • 0

Prvo izdanje Međunarodnog sajma šumarstva i šumarskih strojeva "LIGNUM EXPO – LEB 2022" sutra u 9 sati otvara svoju kapiju za goste i trajat će do subote, 28. maja. Manifestacija se održava u Gradačcu na Mioničkom ranču.

Prema najavljenom programu, u toku trodnevnog događaja najviše sati je predviđeno za demonstraciju rada strojeva. Tako će posjetioci na samom sajmištu imati priliku da vide rad mehanizacije koja se koristi u šumarstvu.

Praktičan rad

Osnovna zamisao je da ovo budu susret proizvođača strojeva i privrednih subjekata radi razmjene iskustava i potencijalne buduće saradnje. Očekuje se i 20 inozemnih izlagača.

Na već osiguranim drvnim sortimentima biti prikazan rad forwardera (Ponesse, John Deere, Valmet), iverača za drvo (Albach, Mus Max), radnih traktora (Timber Jack), kamiona šticara i schubboden/šuboden za prijevoz sječke i biomase, šumskih prikolica, vitla, automatskih cjepara za drvo, žičara, bagera sa škarama za drvo, harvestera za sječu te motornih pila, gusjenica i lanaca za strojeve.

Ceremonija svečanog otvaranja bit će upriličena u 11:30 sati, dok su vrata za posjetioce otvorena od 14h.

Planirana i predavanja

Prvog dana, 26. maja, bit će organizirano i predavanje na temu značaja šuma – Sarajevo šume. U petak su planirana predavanja na temu bioenergije i energetske zadruge te iskorištavanja šumskih sortimenata u proizvodnji sječke – Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. O planskom iskorištavanju šuma govorit će se trećeg dana.

Podsjetimo, sajam će biti izložbeno – prodajnog karaktera s prezentacijom rada strojeva, što ga, kako se ističe, čini prvim ovakvim na području jugoistočne Evrope. Održat će se na otvorenom, a sva tri dana, sajamska kapija je otvorena do 18 sati.

Kompletan program trodnevnog događaja pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Međunarodni sajam šumarstva i šumskih strojeva Gradačac Šumarstvo Šumski strojevi LIGNUM EXPO – LEB 2022 Mionički ranč


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !