Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija u Gradačcu
  • 17.05.2022. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Prvi međunarodni sajam šumarstva u BiH - stižu inozemni proizvođači strojeva

Sajam će biti izložbeno – prodajnog karaktera s prezentacijom rada strojeva na samom sajmištu. Održat će se na otvorenom, a očekuje se i 20 inozemnih izlagača

Foto: Depositphotos/Scharfsinn
  • 703
  • 224
  • 0

Prvi međunarodni sajam šumarstva i šumarskih strojeva "LIGNUM EXPO - LEB 2022" održat će se u Gradačcu u periodu od 26. do 28. maja 2022. godine. Organizatori navode da će ova proljetna manifestacija dati uvid u najnovija dostignuća u oblasti šumske/drvne industrije, a poseban akcenat bit će na značaju zaštite šume i planske eksploatacije.

Sajam će biti izložbeno – prodajnog karaktera s prezentacijom rada strojeva na samom sajmištu, što ga, kako se ističe, čini prvim ovakvim sajmom na području jugoistočne Evrope. Održat će se na otvorenom, a očekuje se i 20 inozemnih izlagača.

Počele pripreme za održavanje sajma šumarstva (Foto: Facebook/Lignum Expo Leb)

Među njima su proizvođači radnih strojeva forwardera (Ponesse, John Deere, Valmet), iverača za drvo (Albach, Mus Max), radnih traktora (Timber Jack), kamiona šticara i schubboden/šuboden za prijevoz sječke i biomase, šumskih prikolica, vitla, automatskih cjepara za drvo, žičara, bagera sa škarama za drvo, harvestera za sječu te drugi izlagači motornih pila, gusjenica, lanaca za strojeve.

Osnovna zamisao je da ovo budu susret proizvođača strojeva i privrednih subjekata radi razmjene iskustava i potencijalne buduće saradnje.

Pogledajte kako su se češka Tatra vozila izborila s planinskim terenom u Sarajevu

Bosna i Hercegovina obiluje šumama, a strojevi s kojima rade djelatnici u šumskoj i drvnoj industriji ne prate trendove razvoja. Ova činjenica bila je jedno od uporišta za organiziranje manifestacije. Osim toga, u našoj zemlji ne postoji sličan događaj, a evidentno je da ima potrebe za organizacijom specijaliziranog privrednog sajma ove tematike.

Posjetu sajmu potrebno je potvrditi slanjem popunjavanjenog prijavnog obrasca na mail: lignumbiomasagradacac@gmail.com. Obrazac kao i kontakt brojeve možete pronaći u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Šuma Šumarstvo Međunarodni sajam šumarstva Gradačac LIGNUM EXPO Šumarski strojevi


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer