Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi traktor
  • 10.01.2018. 19:00

Šumarije u Bugojnu i Fojnici dobile novi traktor

Po jedan šumski zglobni traktor dobile su šumarije u Bugojnu i Fojnici, a primopredaja novih mašina obavljena je u krugu bugojanskog lagera.

  • 458
  • 53
  • 0

Šumsko-privredno društvo "Srednjobosanske šume" realiziralo je u 2017. brojne aktivnosti radi nabavke nove mehanizacije za potrebe 12 organizacionih jedinica tog preduzeća.

Ovih dana, po jedan šumski zglobni traktor dobile su šumarije u Bugojnu i Fojnici, a primopredaja novih mašina obavljena je u krugu bugojanskog lagera.

"Nadam se da će novi traktori koristiti uposlenima u postizanju još boljih rezultata", kazao je direktor ŠPD "Srednjobosanske šume" Vildan Hajić. Po njegovim riječima, Sektoru za iskorištavanje šuma-uslužnim djelatnostima u Bugojnu, dodijeljena je kombinirana radna mašina skip bager.

"Modernizaciji mehanizacije planiramo posvetiti pažnju i u budućem radu Društva, jer dosadašnje aktivnosti na tom planu doprinijele su uspjehu koji je posignut posljednjih godina", naglasio je.

Izvor i foto: fokus.ba


Tagovi

Šumarija Bugojno Fojnica Zglobni traktor Srednjobosanske šume Mehanizacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Neuobičajeno visoke temperature posljednjih mjeseci uslovile su ubrzan rast i razvoj biljaka... #tritikale u fazi vlatanja