Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad stršljenova
  • 06.08.2017. 10:00

Stršljeni izboli i usmrtili nadničara u šumi

Nenad Stanković s kolegama je krčio šumski puteljak. Naišli su na roj stršljenova, a nakon uboda u glavu, Nenadu nije bilo spasa.

Foto: Bigstock/AZALIA
  • 1.499
  • 107
  • 0

Roj stršljenova napao je 37-godišnjeg Nenada Stankovića u šumi, u mjestu Cvrtkovici, kod Stanara. Vlasnik šume, Pero Tutnjević pozvao je Hitnu pomoć koja je krenula prema unesrećenom te mu na lokalnom putu u mjestu Dragalovci, kod Stanara, pokušala ukazati pomoć. No, Nenad Stanković već tada nije davao znakove života.

Na osnovu prikupljenih podataka te pregledom tijela preminulog, utvrđeno je da je Nenada koji je sjekao stabla u šumi u vlasništvu Pere Tutnjevića, napao roj stršljenova. Oni su mu načinili nekoliko uboda po glavi i tijelu uslijed čega je ubrzo nastupila smrt, navodi oslobođenje.

O svemu je detaljnije ispričao Tutnjević koji je Stankovića i još dvojicu nadničara pozvao da mu iskrče šumu, odnosno motorkom posijeku granje koje je prepriječilo šumski puteljak.

Ugušio se ubrzo nakon napada

"Nesreća se desila odmah ujutro, između 6-6.30 sati, čim su kako izgleda počeli s poslom. Ja sam upravo pio kafu u kući, kada me je nazvao jedan od njih, rekavši da je Nenada ubo stršljen. Sjeo sam u džip i za kratko vrijeme prevalio šest kilometara, koliko ima od Stanara do moje šume.

Nenada je u glavu ubolo pet stršljenova, te je sjeo na panj i samo se prevrnuo na leđa. Bio je sav crn. Ugušio se nedugo nakon napada stršljenova. Pozvao sam ljekare i utovario ga u terenca te smo krenuli. Hitna pomoć nas je stigla na pola puta do bolnice, ali doktor je rekao da Nenadu nije bilo spasa“, sjeća se Tutnjević, dodajući da su drugog nadničara Vladu Marinkovića stršljeni uboli u ruku i leđa, ali mu nije bilo ništa.

Stanković je nakon uboda dobio snažnu alergijsku reakciju, odnosno, pao je u anafilaktički šok i vrlo brzo nakon toga preminuo.

Foto: Bigstock/AZALIA


Tagovi

Napad stršljenova Stršljen Anafalaktički šok Roj stršljenova Ubod stršljena


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.