Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumski sortimenti
  • 31.12.2015. 11:00

Potpisana isporuka drvnih sortimenata u 2016. godini

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić, prisustovao je potpisivanju godišnjih ugovora o isporuci šumskih drvnih sortimenata u 2016. godini, između JPŠ "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac i drvoprerađivača u Republici Srpskoj.

Foto: pixabay
  • 89
  • 3
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, prisustovao je potpisivanju godišnjih ugovora o isporuci šumskih drvnih sortimenata u 2016. godini, između JPŠ "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac i drvoprerađivača u Republici Srpskoj.

Potpisano 67 ugovora sa drvoprerađivačima

Preduzeće "Šume Republike Srpske" potpisalo je sa drvoprerađivačima u Srpskoj 67 ugovora o isporuci šumskih drvnih sortimenata u narednoj 2016. godini. Ugovori su potpisani sa 15 finalnih i 52 polufinalana proizvođača i to za 500.000 m3 drvne mase, a preostala drvna masa sa primarnim drvoprerađivačima biće potpisana sukcesivno narednih dana u šumskim gazdinstvima.

Šumski etat za ovu godinu iznosi blizu dva miliona kubnih metara i očekuje se da će ove kao i prošle godine ta količina biti realizovana.

Intencija Vlade Republike Srpske je da granice zemlje ne napušta sirovina nego gotov proizvod jer to doprinosi razvoju kompanija koje se bave preradom drveta do finalnih proizvoda.

Potpisivanju ugovora su pored ministra Mirjanića prisustovali i predsjednica Nadzornog odbora preduzeća "Šume Republike Srpske" Biljana Marković, vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić i predsjednik Udruženja šumarstva i drvne prerade u Privrednoj komori Republike Srpske, Milan Kovač.

Foto: pixabay


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Stevo Mirjanić Ministarstvo poljoprivrede Biljana Marković Isporuka drvnih sortimenata Drvna masa Šumarstvo Drvoprerađivači Risto Marić Milan Kovač

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞