Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reducirajte kretanje
  • 06.06.2024. 14:00

Počela lovna sezona: Oprez za vikend u šumama!

Građani, ljubitelji prirode, planinari, berači gljiva i drugih šumskih plodova pozvani su da reduciraju boravak u šumama.

Foto: Depositphotos/Sportactive
  • 107
  • 69
  • 0

Lovci u proteklih nekoliko dana obavještavaju građane na pojačan oprez ako u danima vikenda zalaze u šume.

Lovačko društvo "Lane" Vogošća je tako proteklog vikend otvorilo lov na srndaća i on će trajati sve do ispunjenja plana odstrela. Lov će se vršiti isključivo subotom u poslijepodnevnim satima i nedjeljom u jutarnjim satima.

Građani, ljubitelji prirode, planinari, berači gljiva i drugih šumskih plodova pozvani su da se u navedenom periodu ne kreću šumom i da povedu računa o svojoj sigurnosti, posebno u navedenim terminima.

U predstojeću subotu i nedjelju, 8 i 9. juna, počinje lovna sezona i na području grada Zenica - u lovištu kojim gazduje društvo Zmajevac.

Lovačka sekcija "Kovanići" Nemila je s tim u vezi na oprez također pozvala sve izletnike, uključujući bicikliste i motoriste da po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.

Treba napomenuti i da su pozivi lovaca izazvali su brojne komentare građana ljubitelja prirode, na društvenim mrežama. No, u svakom slučaju – oprez!

Nakon okončanja lova na srndaća, u jesen počinje lov na drugu divljač.


Tagovi

Lovna sezona Lov srndaća Oprez u šumi Vikend u šumi LD Lane LS Kovanići


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.