Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javna rasprava
  • 03.04.2018. 15:00

Otvorena javna rasprava o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja

U ministarstvu pozivaju sve zainteresirane da svoje komentare, sugestije i prijedloge na ovaj dokument dostave do 30.04.2018. godine.

Foto: Pixabay/waldomirorocha
  • 107
  • 10
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je Prednacrt zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja.

Ovim Zakonom uređuje se proizvodnja, stavljanje na tržište i uvoz reprodukcijskog materijala šumskog i ukrasnog drveća i grmlja, uslovi koje moraju zadovoljavati dobavljači u postupku upisa u Registar dobavljača reprodukcijskog materijala, postupak upisa objekta za proizvodnju, uspostava i korištenje rezervi sjemenskog materijala, sjemenska štedionica šumskog drveća, dobivanje, korištenje i razmjena podataka i informacija, troškove vezane uz provedbu mjera propisanih ovim Zakonom, tijela nadležna za provedbu ovog Zakona, te nadzor nad njegovom provedbom.

Ovaj zakon se usklađuje sa Direktivom vijeća Evropske unije, a njegov cilj je osigurati proizvodnju i stavljanje na tržište, uvoz kvalitetnog i staništu prilagođenog reprodukcijskog materijala koji omogućava održivo i optimalno gospodarenje šumskim ekosistemima i njihovo obnavljanje u skladu s načelima zaštite šumskih genetičkih izvora i okoline.

Reprodukcijski materijal prema ovome Zakonu obuhvaća sjemenski materijal, biljne dijelove i sadni materijal vrsta/svojti i hibrida šumskog i ukrasnog drveća i grmlja čija je namjena upotreba u šumarstvu, znanstvenoistraživačkom radu u šumarstvu i uređenje okoline.

Tekst ovog dokumenta možete preuzeti ispod članka.

U ministarstvu pozivaju sve zainteresirane da svoje komentare, sugestije i prijedloge na ovaj dokument dostave do 30.04.2018. godine u elektronskoj formi na adresu: danica.cigelj@fmpvs.gov.ba

ili u pisanoj formi na adresu:

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
Ul. Marka Marulića br.2
71000 Sarajevo

Obrazac za dostavljanje komentara i prijedloga na propis možete preuzeti ispod članka

Nakon završetka postupka sudjelovanja javnosti, navedeni dokument Prednacrt zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja biti će dorađen i isti upućen na daljnju zakonom propisanu proceduru.


Dokumenti


Tagovi

Javna rasprava Reprodukcijski materijal Sadnice drveća Sadnice grmlja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.