Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespravna sječa
  • 10.12.2018. 13:30

Oduzeli oko 780 metara kubnih šumskih drvnih sortimenata na području Gradiške

Republička šumarska inspekcija je u ovoj godini u 230 slučajeva oduzela šumske drvne sortimente u ukupnoj količini od 1.880 metara kubnih čija vrijednost se procjenjuje na 153.810 KM.

Foto: Pixabay/Babyboomer100
  • 168
  • 27
  • 0

Republička šumarska inspekcija je u novembru, u okviru aktivnosti na suzbijanju bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata, od nekoliko fizičkih i pravnih lica na području Gradiške oduzela oko 780 metara kubnih šumskih drvnih sortimenata, čija vrijednost se procjenjuje na oko 56.670 KM. Navedene aktivnosti izvršene su uz podršku Policijske uprave Gradiška, stoji u saopštenju Inspektorata RS. 

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da drvni sortimenti zatečeni kod subjekata kontrole nisu žigosani šumskim žigom, nisu obrojčeni i za iste nisu izdati otpremni iskazi, odnosno nemaju dokaz o porjeklu. Prema izjavi odgovornih lica drvni sortimenti potiču sa privatnih šumskih parcela, te je u nastavku postupka izvršena i kontrola iz oblasti gazdovanja privatnim šumama.

U okviru planskih zadataka, redovnih i vanrednih kontrola, republička šumarska inspekcija je u ovoj godini u 230 slučajeva oduzela šumske drvne sortimente u ukupnoj količini od 1.880 metara kubnih  čija vrijednost se procjenjuje na 153.810 KM.

Šumski drvni sortimenti su oduzeti na postrojenjima za primarnu preradu drveta i u prometu. Takođe, nadležnim Centrima javne bezbjednosti i tužilaštvima upućen je veliki broj informacija o sumnji da bi se u određenim situacijama moglo raditi o krivičnim djelima, te da je za iste potrebno provesti dodatne istrage.


Tagovi

Bespravna sječa Drvni sortimenti Šumski žig Inspekcija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.