Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovački trofej
  • 16.06.2017. 12:00

Odstrijeljen srndać kapitalac, najkvalitetniji trofej u RS

U Lovačkom udruženju "Kozara" smatraju da ovakav kvalitet u odnosu na trofejnu vrijednost do sada nije odstrijeljen u BiH.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 2.391
  • 102
  • 0

Članovi Lovačkog udruženja "Kozara" smatraju kako je ovih dana odstrijeljen srndać kapitalac najkvalitetniji odstrijeljeni trofej u Republici Srpskoj, a možda i šire.

Odstrijelio ga je lovac Zoran Đurić, pred samu zoru kada mu je ova divljač izuzetne trofejne vrijednosti izašla na nišan. Sve se dešavalo u slatinskom zaseoku Đurići, u mjestu Jaružani kod Laktaša.

"Znali smo da se u našem zaseoku nalazi srndać kapitalac i u nedjelju oko četiri časa uputio sam se prema čeki. Idući do odredišta ugledao sam srndaća u njivi kako pase zob. Prišao sam mu na udaljenosti od 80 metara, ispalio jedan hitac i pogodio ga", prisjeća se Đurić, koji kaže da mu je u prilog išla i jaka mjesečina, pa je srndaća odlično vidio, piše glassrpske.

Izuzetan kapitalac

Predsjednik lovačkog udruženja "Kozara" iz Laktaša Vukašin Vojinović kaže da je srndać bio težak 24 kilograma, starosti oko šest godina. Kaže kako će lovac za ovaj trofej, prema prvim procjenama dobiti 130 do 140 poena.

"Radi se o srndaću koji je izuzetan kapitalac, čija je vrijednost oko 1.200 evra. Vjerujemo da će biti najkvalitetniji trofejni srndać na prostoru RS. Čak mislim da ovakav kvalitet u odnosu na trofejnu vrijednost do sada nije odstrijeljen u BiH", rekao je Vojinović objasnivši da najbolje ocijenjeni srndać u Srpskoj ima nešto više od 120 bodova, dok je u svijetu najtrofejniji dobio 200.

Lovačko udruženje "Kozara" iz Laktaša broji oko 700 lovaca, a lovna površina kojom gazduje obiluje zečevima, fazanima, divljom svinjom i srndaćima.

Odstrel vuka

Nedavno su članovi tog lovačkog udruženja odstrijelili i vuka, nesvakidašnji ulov za ravničarska lovišta.

"Mislili smo da na području lovišta postoje šakali koju uništavaju srneću i drugu divljač i izašli smo na teren da ih odstrijelimo, ali se pokazalo da to nije šakal, već vuk. Naš lovac Željko Bajić odstrijelio je vuka, čime je spriječeno da ova životinja uništava drugu divljač", rekao je Vukašin Vojinović istakavši da je vuka u nizinu najvjerovatnije privukla mnogobrojna divljač.

Foto: Pixabay/skeeze


Tagovi

Lovačko udruženje "Kozara" Zoran Đurić Lovstvo Srndać kapitalac Lovački trofej


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

EU RASFF obavijestio o prisustvu #aflatoksina u suhim smokvama porijeklom iz Turske čiji je uvoznik "Bernina" Široki Brijeg!