Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospodarenje šumama
  • 14.12.2018. 14:30

Novalić će insistirati na produženju važenja zabrane izvoza trupaca?

Ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč je u razgovoru sa premijerom FBiH, Fadilom Novalićem istaknuo kako se Natron Hayat d.o.o. Maglaj bori s teškoćama pri nabavci drvnih sortimenata neophodnih za proizvodnju.

Foto: Pixabay/JerzyGorecki
  • 88
  • 12
  • 0

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča koji mu je predstavio Sevgin Gungor, nedavno imenovanu za trgovinskog atašea pri turskom diplomatskom predstavništvu u Sarajevu. 

Uz konstataciju da su odnosi dviju prijateljskih zemalja na izuzetno visokom nivou i da su u stalnom usponu, te da još ima prostora za njihovo unapređenje, najviše pažnje tokom susreta posvećeno je ekonomskim temama.

Ambasador Haldun Koč je iznio određene probleme s kojom se susreću velike kompanije koje su u turskom vlasništvu kao što su Natron Hayat d.o.o. Maglaj i Sisecam Soda Lukavac d.o.o. Riječ je o teškoćama s kojima se maglajska tvornica susreće pri nabavci drvnih sortimenata neophodnih za proizvodnju. 

Premijer Novalić je istakao da je gospodarenje šumama u nadležnosti kantonalnih vlasti i da se s višeg nivoa jedino može insistirati na produženju važenja zabrane izvoza trupaca, u dogovoru s vlastima Republike Srpske, putem Vijeća ministara BiH.

Kada je riječ o Sisecamu, istaknuti su određeni problemi vezani za korištenje ljudskih resursa i pitanje transporta sirovina i proizvoda željeznicom, o čemu će biti napravljena podrobnija analiza u saradnji sa Željeznicama Federacije BiH.


Tagovi

Saradnja s Turskom Fadil Novalić Haldun Koč Gospodarenje šumama Natron Hayat d.o.o. Maglaj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]