Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poklon općini
  • 27.02.2022. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Konjic

Mladost Konjica obavila pošumljavanje parka Vrtaljica - zalog za budućnost

Pošumljavanje je obavljeno u sklopu pripremnih aktivnosti za obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Foto: Općina Konjic
  • 70
  • 102
  • 0

Općina Konjic organizirala je akciju pošumljavanja parka Vrtaljica s 1.000 sadnica autohtone vrste crnog bora, koju su uz tehničku pomoć JKP "Standard" Konjic i preduzeća "Šumarstvo" Prenj proveli mladi Konjičani, učenici osnovnih škola, Srednje škole Konjic, članovi Fudbalskog kluba”Igman” i Odreda izviđača “Neretva” Konjic te kulturnih udruženja.

Pošumljavanje je obavljeno u sklopu pripremnih aktivnosti za obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma, saopćeno je iz Općine Konjic.

Čestitajući učenicima predstojeće praznike, načelnik općine Konjic Osman Ćatić uručio im je prigodne poklone, naglašavajući kako je bitno da su u ove aktivnosti uključeni svi, kako bi zajedničkim snagama što bolje i kvalitetnije čuvali ono što Konjic i Konjičani imaju.

"Iskreno se nadam da će ovakvih i sličnih aktivnosti u budućnosti biti još više", kazao je načelnik Ćatić, zahvaljujući svima koji su danas dali svoj doprinos akciji pošumljavanja parka Vrtaljica.

Učenici Poljoprivredne škole Adan Čomaga i Haris Halilović, kojima je akcija pošumljavanja bila prva u kojoj su učestvovali, sretni zbog svog doprinosa kazali su da je ovo njihov zalog za budućnost, što će svakako biti značajno za neke nove generacije Konjičana, koje će uživati u izletištima koja se uređuju na ovaj način.

"Svaki minut djeci otkinut od računara i telefona, koji provedu u prirodi je dragocjen. Ovo je prilika da upoznaju svoju bližu i širu okolinu i upoznaju park Vrtaljica, koji je vazdušna banja na svega par minuta od središta grada. Mislim da je popularizacija ovog izletišta i razvijanje svijesti o sadnji cvijeća i očuvanju prirode velika stvar, kada se to u mladim danima usadi djeci", kazala je Dženana Buturović, profesorica u Poljoprivrednoj školi Konjic, koja je izrazila zadovoljstvo što su učenici mogli dati svoj doprinos očuvanju prirode.


Tagovi

Pošumljavanje Konjic Šume Prenj Osman Ćatić Dženana Buturović Adan Čomaga Haris Halilović


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer