Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upitna sezona
  • 07.09.2022. 13:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Ministarstvo zaprijetilo Šumama RS: Građani ne smiju ostati bez grijanja!

Ukoliko se desi problem s nedovoljnim snabdijevanjem svih gradskih toplana drvnim sortimentima Ministarstvo poljoprivrede će tražiti odgovornost od uprave Javnog preduzeća Šume RS

Foto: Depositphotos/mariocigic
  • 84
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske zahtijeva od JPŠ "Šume Republike Srpske" striktno poštovanje ugovora u vezi sa snabdijevanjem gradskih toplana u ovom bh. entitetu, kao i kontinuiranu isporuku ugovorenih količina drvnih sortimenata kako sezona grijanja ne bi došla u pitanje.

Oni su u svom saopćenju naveli kako su ranije uputili dopis ovom preduzeću od kojeh se zahtijeva prioritetna realizacija ugovora o isporuci drvnih sortimenata za strateška preduzeća.

"Napominjemo da će, ukoliko se desi problem s nedovoljnim snabdijevanjem svih gradskih toplana drvnim sortimentima Ministarstvo poljoprivrede tražiti odgovornost od uprave Javnog preduzeća Šume RS, kao i direktora šumskih gazdinstava koja ne budu isporučila ugovorene količine i ukoliko sezona grijanja bude ugrožena", upozorili su iz resornog ministarstva. 

Direktor "Šuma RS" Slaven Gojković izjavio je da sezona grijanja u Banjaluci neće doći u pitanje kada je riječ o obezbjeđivanju drvnog sortimenta, nakon što je banjalučko preduzeće "Eko-toplane" danas saopćilo da im je ugrožena sezona grijanja.

"Apelujemo na donosioce odluka za prioritetnom isporukom drvnog sortimenta, te da se rukovode javnim interesom i potrebom da se najveći grad u Republici Srpskoj snabdije potrebnim količinama energenta za predstojeću sezonu, kako ne bismo došli u situaciju da Banjalučani u 2023. godinu uđu hladnih radijatora", saopćili su iz "Eko toplana".

Smanjena proizvodnja i prodaja šumskih sortimenata u BiH

Gojković je rekao kako je šumskim gazdinstvima naloženo da obezbijede dovoljnu količinu odgovarajućeg energenta, piše Mondo.

"Mi sada vršimo pritisak prema našim šumskim gazdinstvima da što prije izvrše svoje obaveze. Energente moramo obezbijediti i uradit ćemo to i kada je riječ o Banjaluci, ali i o ostalim lokalnim zajednicama", rekao je Gojković.


Tagovi

Grijanje Toplane Šume Ministarstvo poljoprivrede Drva Energenti


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

EU RASFF obavijestio o prisustvu #aflatoksina u suhim smokvama porijeklom iz Turske čiji je uvoznik "Bernina" Široki Brijeg!