Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medvjeda
  • 01.08.2017. 10:00

Medvjed napao čovjeka i pravio štetu pa ga odstrijelili

Medvjed je napao Milu Kasapovića na putu do prodavnice, a kasnije mu ušao u dvorište i okupao se u buradi. Prije toga je ukrao ovcu jednom mještaninu i pravio štete na košnicma.

Foto: Pixabay/Bergadder
  • 1.310
  • 61
  • 0

Lovci Lovačkog udruženja "Zmijanje" ubili su medvjeda koji je mještanima Rekavica nadomak Banje Luke danima stvarao probleme i uništavao imovinu, a oči u oči se susreo s Milom Kasapovićem te ga napao.

Milu je medvjed napao dok je išao do prodavnice koja se nalazi uz magistralni put Banja Luka - Jajce i udaljena je oko 200 metara od njegove kuće.

Uplašila se obojica

"Kako je bila velika vrućina odlučio sam da se spustim kroz šumarak, jer je hladovina. Spustio sam se niz padinu i čim sam ušao u šumarak imao sam šta da vidim, ogromnu smeđu zvijer koja je skočila ravno pred mene i ispustila takav krik da sam ostao ukopan na mjestu", ispričao je tada Mile za blic.

Medvjed je najvjerojatnije odmarao u obližnjem jarku i debeloj hladovini pa ga je dolazak nepozvanog gosta uznemirio.

Međutim, napad nije bio nimalo bezazlen, jer da je samo centimetar duže medvjed ispružio šapu i kandže pisalo bi se o tragediji u kojoj je divlja zvijer ubila čovjeka.

"Vidjelo se da se i medvjed iznenadio koliko i ja, ali on je ipak jači. Zamahnuo je šapom i udario me u lijevu stranu grudi. Cipela je ostala na putu, a ja sam se otkotrljao nekih 15 metara niz padinu", prisjetio se tada Kasapović dodavši da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

Nevjerojatno je da je isti medvjed kasnije posjetio imanje Kasapovića, kada se okupao u njihovom dvorištu.

"Kako su velike suše napunili smo burad sa vodom a medvjed je došao i poput čovjeka se okupao u jednom buretu, a zatim mirno otišao", ispričao je Mile.

Ukrao i najveću ovcu

U proteklih mjesec dana najvjerojatnije isti medvjed na spektakularan način ukrao je mještaninu Rekavica najveću ovcu iz tora.

"Medvjed je došao pred štalu i nije mogao otvoriti drvena vrata pa se popeo na krov. Zatim je odvalio nekoliko dasaka i ugrabio najveću ovcu, te otišao u šumu", ispričao je mještanin koji je zamolio da mu se ne navodi ime.

Dozvola za odstrijel

Medvjeda je odstrijelio lovac Dragoljub Novaković iz Lovačkog udruženja "Zmijanje", a odstrijel je odobrilo nadležno ministarstvo. Kako navode lovci, nije postojao drugi način da se medvjed eliminiše sa područja gdje se pojavio te je odstrijel bilo jedino što su mogli napraviti kako bi zaštitili mještane.

Ipak, na internetu su se pojavile uznemirujuće fotografije i video neprimjerenog poziranja s ubijenom životinjom što je pokrenulo pravu lavinu reakcija ljutitih i ogorčenih ljudi, navodi avaz.

Foto: Pixabay/Bergadder


Tagovi

Napad medvjeda Mile Kasapović Odstrijel medvjeda Lovačko udruženje Zmijanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]