Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hajka na medvjede
  • 05.11.2017. 07:00

Lovci i seljani napravili hajku na medvjede

Članovi lovačkog društva "Bihać" i mještani sela održali su hajku na medvjede, a ako bude trebalo, ponovit će ju. No, uskoro će i medvjedi u zimski san pa nema mjesta panici.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 415
  • 21
  • 0

U selima podno Plješevice proteklih je noći organizirana hajka na medvjede koji cijelo ljeto haraju ovim prostorima. U hajci su sudjelovali kako članovi Lovačkog društva "Bihać", tako i mještani sela.

Podsjetimo, proteklih mjeseci smo kontinuirano pisali o štetama koje prave medvjedi, a sve zbog suše koja ih je lišila hrane u šumi. U posljednjim napadima medvjeda, seljani su ih tjerali šerapama i petardama i bukom iz tranzistora.

Medvjedica i dva mečeta

Lovočuvar Hazim Abdijanović kaže kako medvjedi proteklih mjeseci čine veliku štetu mještanima potplješevičkih sela, uništavaju im košnice s pčelama i drugu imovinu. On kaže kako je kamera, koju su lovci postavili na mjesto gdje je ranije uočeno prisustvo ove životinje, snimila medvjedicu i dva mečeta, navode nezavisne.

"U akciji je sudjelovalo trideset lovaca s lovačkim psima i pedesetak mještana i ona se odvijala u noćnim satima jer se tada medvjedi spuštaju u blizinu naselja u potrazi za hranom. Vidjet ćemo rezultate u narednim danima, a ako bude potrebe akciju ćemo ponoviti", istakao je Abdijanović dodavši da nema mjesta panici.

Uskoro će medvjedi u jazbine

"Razumijemo strah mještana, ali nikada na ovim prostorima nije zabilježen slučaj da je medvjed napao čovjeka. Jednostavno, zbog dugotrajne suše nedovoljno je hrane u njihovim staništima, zbog čega se spuštaju u blizinu naselja", kaže Abdijanović koji je, kao i drugi lovci, uvjeren da će hajka dati rezultati, ali i da će se medvjedi već s prvim snjegovima povući u svoje jazbine da bi prezimili zimu.

Foto: Pixabay/skeeze


Tagovi

Hajka na medvjede Medvjedi Plješevica Lovačko društvo Bihać Bihać


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞