Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šume RS
  • 02.04.2017. 18:00

Kvalitetno drvo više ne može postati ogrjev

Na sastanku s ministrom Mirjanićem, zaključeno je i da se mora zabraniti praksa da pojedina preduzeća koja se bave finalnom preradom drveta dobijaju veće količine oblovine koju poslije preprodaju na različitim tržištima.

Foto: sumerepublikesrpske.org
  • 549
  • 37
  • 0

Uprava "Šuma Republike Srpske" mora osigurati profitabilno poslovanje ovog preduzeća na daleko višem stepenu do sada, a do kraja juna treba definisati program finansijske konsolidacije preduzeća i obezbijediti potpunu likvidnost. Ovo je samo jedan u nizu zaključaka sa današnjeg sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS prof.dr Steve Mirjanića sa menadžmentom JPŠ "Šume Republike Srpske".

Uprava "Šuma Republike Srpske" do kraja ove sedmice treba da donese Statut, a do kraja septembra Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji. Takođe, do kraja godine potrebno je donijeti izmjene Zakona o šumama. Na sastanku je zaključeno i da proizvodnja gubitaka i odstupanje od poslovne politike moraju za sobom povlačiti kadrovske promjene na svim nivoima.

Rukovodstvo "Šuma RS" mora obezbijediti kontinuirane analize o poslovanju u svim fazama, te mjesečno pratiti ostvarivanje proizvodnje i troškove. Menadžment "Šuma RS" treba da pristupi redefinisanju cjenovnika drvnih sortimenata i mora se zabraniti praksa da pojedina preduzeća koja se bave finalnom preradom drveta dobijaju veće količine oblovine koju poslije preprodaju na različitim tržištima.

Takođe, uprava "Šuma RS" mora zabraniti upotrebu kvalitetnog drveta u proizvodnju ogreva za izvoz, što je u proteklom periodu bilo veoma izraženo. Ministarstvo će u narednih nekoliko dana formirati Savjet za šumarstvo, koji će predstavljati "metod rada" ministra, a čiji zadatak će biti, da ministru daje stručna mišljenja na sva akta iz sfere poslovanja, finansija, proizvodnje, zaštite, reprodukcije šuma i drugih tema, navodi se na stranici Ministarstva.

Foto: sumerepublikesrpske.org


Tagovi

Šume RS Stevo Mirjanić Ministars poljoprivrede RS


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]