Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mrkonjić Grad
  • 30.04.2024. 13:30

(Krivo)lovačka sreća kratkog daha: Taman upucao srndaća, stigla policija

Od osumnjičenog su privremeno oduzeti lovačka puška, pištolj, meci i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Foto: Depositphotos/slavikbig
  • 692
  • 78
  • 0

Zbog sumnje da je nezakonito lovio, policija Mrkonjić Grada uhapsila je stanovnika ovog grada D.Ć. Nesretni krivolovac uhvaćen je sa odstrijeljenom divljači, u sezoni zabrane lova.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policajci su četvrtak, 26. aprila, uvečer oko 21 sat, čuli pucnje iz vatrenog oružja na lokalitetu Kopuzov pod u mjestu Brdo. Odmah su se uputili na lice mjesta gdje su zatekli D.Ć. sa odstrijeljenom divljači, a riječ je o jednom srndaću, pojasnili su iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Odstrijeljeni srndać predat je lokalnom Lovačkom udruženju "Lisina". Od osumnjičenog su privremeno oduzeti lovačka puška, pištolj, meci i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio d se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv lica D.Ć. dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo nezakonit lov.


Tagovi

Krivolov Odrijeljena divljač Hapšenje Policija Mrkonjić Grad Zabrana lova


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.