Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 14.04.2017. 18:00

Drvoprerađivačima osigurati dovoljno sirovine

Finalnim proizvođačima u drvoprerađivačkom sektoru potrebno je obezbijediti dovoljne količine sirovine za preradu, prije svega onima koji su izvozno orijentisani, ali se ne smiju dozvoliti preprodaja trupaca i zloupotrebe!

Foto: vladars.net
  • 340
  • 16
  • 0

Finalnim proizvođačima u drvoprerađivačkom sektoru potrebno je obezbijediti dovoljne količine sirovine za preradu, prije svega onima koji su izvozno orijentisani, ali se ne smiju dozvoliti preprodaja trupaca i zloupotrebe.

Ovo je jedan od osnovnih zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima drvoprerađivača organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a kojem su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Na sastanku je zaključeno i da se ugovori o isporuci drvnih sortimenata moraju u potpunosti poštovati, te da realizaciju ugovora treba pratiti na mjesečnom nivou. O tome će Javno preduzeće šumarstva "Šume Republike Srpske" obavještavati resorno Ministarstvo, a Ministarstvo će informsati Vladu Republike Srpske.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić rekao je, obrazlažući zaključke sa današnjeg sastanka, da je potrebno uspostaviti bolju kontrolu na svim nivoima, od Ministarstva, JPŠ "Šume Republike Srpske", do MUP-a i inspekcijskih službi, kako bi se spriječila preprodaja trupaca i njihov izvoz odnosno upotreba u druge svrhe, osim finalne prerade.

Zaključeno je i da se nastavi sa nivelacijom i usklađivanjem kriterija za raspodjelu šumskih drvnih sortimenata, kao i sa aktivnostima na pripremi zakona o drvoprerađivačima, navodi se na stranici Ministarstva.

Foto: vladars.net


Tagovi

Drvoprerađivači Sirovine Ministarstvo poljoprivrede RS


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P