Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpisivanje ugovora
  • 31.12.2014. 15:00

Dogovorena isporuka drvnih sortimenata za 2015.

U Banja Luci su potpisani ugovori o isporuci šumski drvnih sortimenata za narednu godinu od oko 520.000 metara kubnih, u vrijednosti oko 56 milijuna KM.

Foto: http
  • 235
  • 18
  • 0

Predstavnici Šuma Republike Srpske u Banja Luci su 26. prosinca 2014. godine, sa drvoprerađivačima potpisali ugovore o isporuci šumski drvnih sortimenata za narednu godinu od oko 520.000 metara kubnih, u vrijednosti oko 56 milijuna KM.

Sa predstavnicima 67 drvoprerađivača ugovore su potpisali direktor Šuma Republike Srpske, Dragan Grabovac, izvršni direktor za komercijalne poslove, Zoran Stojičić te direktor šumskih gazdinstva. Drvoprerađivače predstvaljaju finalni i polufinalni prerađivači, od kojih njih 15 ima odgođeno plaćanje od 90 dana, dok odgođeno plaćanje od 60 dana ima njih 52. Listu prerađivača izradilo je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, a kod ugovaranja kolčina, prednost će imati oni s većim stupnjem finalizacije.

Šumarstvo i drvoprerada imaju važnu ulogu u ekonomiji

Ovom prilikom, prisutnima se obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić koji je istaknuo važnost uloge šumarstva i drvoprerade u ekonomiji te najavio intenzivniji rad na jačanju sustava od primarne proizvodnje do finalnog proizvoda u šumarstvu. Ovaj ugovor Mirjanić vidi kao novi početak proizvodnje i prerade, a time i stvaranje dohotka koje su i sastavni dio ekonomske politke za 2015. godinu.

Kako prenosi portal capital.ba, predsjednica NO Šuma Republike Srpske, Biljana Marković, istaknula je ovom prilikom da eksploatacija šumskog bogatstva mora biti u skladu s uslugama drvoprerađivača koji treba osigurati finalni plasman drvnih sortimenata, odnosno optanak privrede i šumarstva i van granica Srpske.

Foto: http://www.vladars.net


Tagovi

Biljana Marković Dragan Grabovac Zoran Stojičić Stevo Mirjanić Šume Republike Srpske Drvoprerađivači Šumarstvo Eksploatacija Šumski drvni sortimenti

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁