Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganje u šumarstvo
  • 05.10.2017. 19:00

Bihać ima kadar za francusku šumarsku kompaniju?

Unsko-sanski kanton ugostio je francusku kompaniju SLB koja je zainteresovanja za ulazak na područje BiH. Predložili su im Bihać za potencijalno sjedište.

Foto: btfuniba
  • 420
  • 33
  • 0

Prvo se kajem augusta s predstvnicima SLB grupacije, jedne od vodećih poduzeća na području šumarstva i drvoprerađivačke industrije u Francuskoj susreo federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić. Već početkom oktobra predstavnike ove firme primio je i premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić.

Riječ o radnom sastanku, nakon kojeg su se predstavnici ove kompanije uputili u obilazak više lokacija na području Bihaća, kojeg su domaćini preporučili kao potencijalno sjedište za ovu kompaniju koja je zainteresovana za ulazak na područje Bosne i Hercegovine.

Francuzi imaju inovativna rješenja pošumljavanja BiH?

Rošić naglašava da se SLB grupacija ističe u ovoj branši po uspješnim ulaganjima na području šumarstva te razvijanjem inovativnih rješenja pošumljavanja, spajajući ekologiju sa profitabilnim investicijama u šumarstvu i drvoprerađivačkoj branši.

Mogli bi osigurati model zagrijavanja objekata

Predstavnici izvršne vlasti prezentirali su sve potencijale ovog dijela BiH i stavili se na raspolaganje za predan partnerski rad i svaku pomoć SLB grupaciji u sagledavanju mogućnosti investiranja na ovom području.

"Ono što ide u prilog jest obostrana predanost ekološkim principima i održivom razvoju te činjenica da se u Bihaću na dva fakulteta školuju kadrovi profila koje traži SLB. Uz šumarsku i drvnoprerađivačku industriju oni imaju i tehnologiju koja bi mogla osigurati model zagrijavanja objekata u Bihaću, što je veliki problem u gradu. Ipak, više ćemo znati nakon narednog sastanka sa vlasnicima SLB grupacije", kazao je premijer USK nakon sastanka.

Foto: btfuniba


Tagovi

SLB grupacija Ulaganje u šumarstvo Pošumljavanje Šemsudin Dedić Husein Rošić Bihać


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.