Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji za šumarstvo
  • 30.11.2017. 15:00

Anes Salman: Uredit ćemo šume na području Osanice

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izdvojit će 30.000 kuna za uklanjanje divljih deponija, pošumljavanje i uređenje okoliša.

Foto: Pixabay/xiaduoqiao
  • 155
  • 8
  • 0

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman je sa direktorom JP "Bosansko-podrinjske šume" Kenanom Kanlićem potpisao Ugovor o korištenju sredstava po programu "Podsticaj za šumarstvo" za 2017. godinu.

Radi se o sredstvima za dva investiciona projekta koji se odnose na uklanjanje divljih deponija iz šuma i sa šumskog zemljišta na području Osanice te njezi šumskih zasada na lokalitetu Oštrog, takođe na području Osanice, za čiju implementaciju će Ministarstvo za privredu izdvojiti sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Potrebno je podići ekološku svijest

Prema riječima ministra Salmana, zaštita šumske kulture je jako važna, kako u ekološkom tako i u ekonomskom smislu. Ovom prilikom on je naglasio da je potrebno, kroz realizaciju ovakvih i sličnih projekata, podići ekološku svijest i stvoriti pretpostavke za dalji rast šuma, imajući prvenstveno u vidu svu onu površinu kojom gospodari i upravlja JP "Bosansko-podrinjske šume".

Šefica sektora za uzgoj i zaštitu šuma u JP "Bosansko-podrinjske šume" Zibija Mehić istakla je ovom prilikom da će se njega šumskih zasada smrče i bijelog bora vršiti na površini od 12 hektara, a kada je riječ o čišćenju deponija, nakon odvoza smeća te parcele će se urediti i postavit će se klupe za odmor, kao i eko table sa prilagođenim porukama o potrebi čuvanja i zaštite šuma.

Foto: Pixabay/xiaduoqiao


Tagovi

Anes Salman Osanica Zibija Mehić Podsticaji za šumarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.