Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa šume
  • 26.10.2023. 13:30

Agan zaradio optužnicu: Zatečen u krađi pa psovao šumaru "mater i sve po redu"

Nakon što je čuvar šume zatekao Agana i njegovu suprugu u krađi, nastao je pravi haos! Potjerao šumara granom i psovao redom.

Foto: Bigstockphoto/bildlove (ilustracija)
  • 492
  • 109
  • 0

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo protiv Agana Kunića zbog izvršenog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Naime, početkom avgusta ove godine, čuvar šuma S.M. zatekao je Agana i njegovu suprugu u krađi šume u mjestu Radalje Karaula. Šumar je prvo čuo zvuk motorne pile, a nakon toga primijetio bijeli džip i supružnike u nedjelu.

Zatečeno stanje, kako mu služba nalaže, htio je fotografirati mobitelom, no, u tome ga je spriječio Kunić i to, kako se navodi u optužnici "upotrebom sile" te mu uputio psovke "psujući mu mater i sve ostalo po redu".

"Potom je uzeo jednu veću granu i trčeći prišao oštećenom te granom zamahnuo prema njemu u namjeri da ga udari u predjelu glave, kada je oštećeni podigao lijevu ruku kako bi spriječio udarac u predjelu glave te je zadobio udarac granom u predjelu ruke, kojom prilikom je oštećeni zadobio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječenja lijevog lakta i ogrebotine u predjelu lijevog lakta", precizirano je u optužnici.

O cijelom događaju čuvar šume je obavijestio policijsku stanicu Travnik te se uputio ljekaru gdje mu je ukazana pomoć te je upućen u travničku bolnicu na odjel hirurgije.
Dakle, Agan Kunić je, navodi Tužilaštvo SBK, direktno upotrijebio silu i spriječio službenu osobu u vršenju službene radnje koju je poduzela u okviru svoje ovlasti pri čemu je službena osoba lahko tjelesno povrijeđena.


Tagovi

Krađa šume Čuvar šume Motorna pila Agan Kunić Radalje Karaula


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.