Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nema tragova
  • 28.06.2022. 12:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Mrkonjić Grad

Vraćaju se nestale ovce u Mrkonjiću, domaćin tvrdi: Uključena je mafija

Policija i dalje postupa po prijavi Drage Daniloviće iz Podrašnice koji je prijavio nestanak 27 ovaca

Foto: Depositphotos/Wirestock
  • 223
  • 35
  • 0

Osam ovaca jučer se vratilo svom vlasniku Dragi Daniloviću iz Podrašnice, kod Mrkonjić Grada, nakon što su nestale još u petak, potvrdili su za Agroklub iz Policijske uprave u ovom gradu. 

"Nisu još nađeni nikakvi tragovi divljih životinja, da ih je nešto napalo, moguće da ih je uplašilo. Vlasnik je malo nezadovoljan što se vratilo sedam mršavijih, što se ne vraćaju one krupnije, vjerovatno će se i ostale vratiti, one su bile na ispaši. I dalje se postupa po toj prijavi", rekla je Božana Vulin, portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad. 

Organizirana mafija

Naime, domaćinu Daniloviću je 24. jula, nestalo 17 ovaca i 10 janjadi, nakon što ih je oko devet sati ujutro izveo na ispašu, na oko 350 metara od kuće. Dva sata kasnije nije ih našao na tom mjestu. 

"Došle su mi četiri ovce i četvero janjadi, još 19 mi fali, nema ih", rekao je ovaj stočar za Agroklub. 

Vjeruje kako iza njihovog nestanka stoji "organizirana mafija koja je vidjela ovce i ukrala ih". Iako se dio njih vratio,vlasnik čvrsto tvrdi da nisu same otišle.

"One znaju, one su pametne i dresirane bome, dođu kući pravo. Ja samo mislim da tu neka mafija, ko će znati, ili ih je negdje zatvorilo ili Boga pitaj šta, samo ih nema. Milicija traga, ništa ja ne očekujem i ne znam dok ne nađu", kaže Drago.

Skupe ovce

Navodi kako je riječ o travničkim, krupnim ovcama koje i vrijede 10.000 KM. S komšijama je pretražio cijelo selo, čak i traktorima, ali ih nisu našli. Upravo zato, vjeruje da ih je neko "pokupio". Kaže da 30 godina pasu na istom mjestu i kako nikada niti jedna nije nestala. 

"I ove što su se vratile ili je neko pustio ili doćer'o, kad me nisu zgazile pred kućom, boje se, uplašene. Na toj poljani one pasu godinama bolan, ima ograda, ako ih šta i uplaši one probiju ogradu i eto ih kući, a sad nema, to se nikad nije desilo. Njih je samo neko otjerao", kaže ovaj ovčar.  


Tagovi

Ovce Stočar Ovčar Drago Danilović Policija Nestale ovce


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]