Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peradari
  • 23.10.2015. 11:15

Uzgajivačima donirane koke nosilje

Osam peradara iz općine Orašje primilo je donaciju od po 1.500 koka nosilja ukupne vrijednosti više od 53.000 eura.

Foto: depositphotos.com
  • 235
  • 4
  • 0

Veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias sa suradnicima posjetio je jučer, 22. oktobra, općinu Orašje povodom dodjele pomoći - 18. tjednih koka nosilja stradalima u poplavama.

Zahvaljujući suradnji Ureda Cooperazione Italiana u Sarajevu i Općine Orašje, peradarima je dodijeljeno po 1.500 koka nosilja koje bi godišnje trebale proizvesti 3,6 milijuna jaja. Ukupna donacija vrijedna je više od 53.000 eura. Općinski načelnik Đuro Topić i njegova ekselencija Ruggero Corrias u zgradi Općine potpisali su Sporazum o dodjeli donacije, nakon čega su posjetili jednu peradarsku obitelj iz Bukove Grede koja je dobila koke nosilje.

Očekuju se i nove donacije

Ovo je prvi paket pomoći, a još dva trebaju uslijediti u narednim fazama. Prema pisanju Oslobođenja, 50.000 eura trebalo biti namijenjeno malim i srednjim poduzećima te oko 30 proizvođača proizvodnog lanca. Druga donacija trebala bi se odnositi na 50 porodica koje se bave proizvodnjom mesa, a riječ je o iznosu od 80.00 eura.

Ova talijanska kooperacija provodi projekt vrijedan milijun eura, a koji se odnosi na pomoć poljoprivrednicima, uzgajivačima, ali i malim i srednjim poduzećima na području Srebrenice, Maglaja, Dervente, Sanskog Mosta i Zvornika, koji su prošle godine stradali u poplavama. Na ovaj način nastoji se omogućiti proizvođačima koji su pretrpjeli ogromne štete da ponovo pokrenu proizvodnju.

Foto: depositphotos.com; pxhidalogo


Tagovi

Donacija Koke nosilje Ruggero Corrias Đuro Topić Proizvodnja jaja Proizvodnja mesa Đuro Topić Dodjela pomoći Peradarske obitelji

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]