Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgajanje peradi
  • 18.09.2023. 18:00

Uzgaja divovske kokoši - narastu više od 1.20 m

Postoji velika potražnja malih farmera i hobi uzgajivača, a za idustriju je još uvijek mali broj životinja.

Foto: Facebook/Avicultura Gigante
  • 198
  • 31
  • 0

Kada je prije dvadesetak godina brazilski poljoprivrednik Rubens Braz počeo da uzgaja brazilske kokoške nije ni slutio da će postati uzgajivač divovske peradi, izvještava Reuters.

Visoki pijetlovi su postali hit

Nekadašnja mala farma kokoški je postala centar uzgajanja divovskih pijetlova za male farme i hobi uzgajivače u centralnom Brazilu. Za život zarađuje uzgajajući pijetlove koji dostižu visinu preko 120 cm i težinu od 4 do 7 kg.

Dostižu visinu preko 120 cm

Njihova cijena skače do oko 3.750 eura. Trenutno se čeka formalno priznanje ove rase poznate pod nazivom Divovski indijski pijetlovi.

Braz navodi da je u početku sve bilo hobi, a onda su se zainteresovali i drugi uzgajivači i postalo je komercijalna proizvodnja.

Velika potražnja

Njegova farma, pod nazivom Avicultura Gigante, nalazi se u brazilskoj državi Goas. Ima oko 300 jedinki, što nije dovoljno za snabdijevanje industrijskih kapaciteta, ali je velika potražnja malih uzgajivača, najviše za potrebe vlastite egzistencije.  

Životinje se drže na otvorenom, bez kaveznog uzgoja.


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom prvenstveno podrazumijevamo uzgoj kokoši, čurki, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namirnice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Peradarstvo Divovska perad Divovski pijetlovi Uzgajanje gigantskih pijetlova Brazil


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Alen Dinar je mladi poljoprivrednik iz Visokog. Za njegovu proizvodnju kažu da je najljepša lokalna priča ispisana jezikom prirode. Uskoro donosimo priču s njegovog gazdinstva, ali i odgovore na Vaša pitanja! Pišite ih u komentarima 👇 #seo... Više [+]