Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IZ BiH
  • 12.05.2023. 16:00

Utvrđena cijena kurbana za 2023. godinu

Akcija otkupa i žrtvovanja kurbana organizira se na području cijele Bosne i Hercegovine, s ciljem direktne podrške domaćim uzgajivačima kojima je stočarstvo primarni izvor prihoda

Foto: Selma Mujić
  • 2.355
  • 128
  • 0

Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini utvrdila je cijenu kurbana za 2023. godinu. Kroz akciju "Kurbani 2023" nadležne institucije Islamske zajednice će izvršiti organizirani otkup i osigurati kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji, po jedinstvenoj cijeni od 430 KM, za vjernike koji nisu u prilici ovaj obred izvršiti lično u okviru svog domaćinstva.

Akcija otkupa i žrtvovanja kurbana organizira se na području cijele Bosne i Hercegovine, s ciljem direktne podrške domaćim uzgajivačima kojima je stočarstvo primarni izvor prihoda.

"U proteklih osam godina Rijaset Islamske zajednice je samo na prostoru Muftijstva tuzlanskog i Muftijstva goraždanskog, odnosno medžlisa srednjeg i gornjeg Podrinja otkupio ukupno 43.849 kurbana. Na ovaj način Rijaset je direktno pomogao domaće proizvođače s navedenenih područja u iznosu od 18.932.185 KM", rekao je za Agenciju MINA, dr. Bilal-ef. Memišević, voditelj Odjela za kurbane pri Upravi za ekonomske poslove Rijaseta.

 


Tagovi

Kurban Cijena kurbana Islamska zajednica BiH Domaći uzgajivači Bilal-ef. Memišević


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.