Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz mesa
  • 08.10.2017. 15:00

Uskoro ćemo izvoziti meso u Rusiju?

Od BiH se očekuje da što prije otkloni uočene nedostatke na farmama i izvoznim objektima kako bi narednih mjeseci dobila dozvolu za izvoz mesa i hrane životinjskog porijekla u Rusku Federaciju.

Foto: Pixabay/Jai
  • 722
  • 77
  • 0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović boravi u Ruskoj Federaciji, gdje je učestvovao na međunarodnom energetskom forumu "Ruska energetska sedmica". Riječ je o najvećem energetskom samitu ove vrste u svijetu, koji je otvorio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i kojem prisustvuju lideri zemalja najvećih proizvođača nafte, plina i drugih energenata.

Sastanak je održan i sa Ruskom federalnom upravom za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor (Rosseljhoznadzor). Konstatovano je da, nakon otklanjanja prošlogodišnjih prepreka, izvoz voća i povrća iz Bosne i Hercegovine ide nesmetano i da se u 2017. godini očekuje rekordan izvoz od preko 50 miliona KM.

Rekordan izvoz voća i povrća

Za prvih sedam mjeseci izvezeno je voća i povrća u vrijednosti 34 miliona KM, što je za 15% više nego u cijeloj 2016. godini.

Od BiH se očekuje da što prije otkloni uočene nedostatke na farmama i izvoznim objektima kako bi narednih mjeseci dobila dozvolu za izvoz mesa i hrane životinjskog porijekla u Rusku Federaciju. U cilju realizacije ove važne obaveze, dogovorene su precizne aktivnosti i rokovi.

Ministar Šarović će posjetiti i bosanskohercegovačke privrednike koji su angažovani u Rusiji, te vodeće ruske distributere lijekova i farmaceutskih sredstava.

Foto: Pixabay/Jai79


Tagovi

Mirko Šarović Ruska energetska sedmica Vladimir Putin Izvoz mesa Izvoz u Rusiju


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.