Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa stoke
  • 17.07.2017. 18:00

U dvije godine ukrali mu 170 ovaca i janjaca

Ovčari u Zabilju muku muče s krađom ovaca. Anto Furundžija stalno je na meti lopova. Njegovi susjedi i zbog ovog razloga masovno odlaze u inozemstvo.

Foto: Pixabay/fsHH
  • 1.484
  • 122
  • 0

Anto Furundžija zvani Osko iz Zabilja već dvije godine muku muči s lopovima koji mu kradu ovce i janjce. Policija uredno zabilježi svaku građu u svoj zapisnik, ali se nakon toga više ništa ne dogodi. Anto je zato uzeo stvar u svoje ruke i primjenio metodu zbog koje opet ima posla sa policijom, ali ovaj puta kao krivac.

Očekuje skoro suđenje

Pripremio je sačekušu za lopove u svome toru i kada su došli, otvorio je na njihov automobil vatru iz oružja koje je imao, piše flash.

"Naravno da sam branio svoju imovinu. Gađao sam gume automobilima tako da su lopovi otišli do Stare Bile na felgama. Dole su stali, stigla je i policija i sada umjesto da vlast njih ganja, mene je policija privela, oduzela mi oružje i napravila krivičnu prijavu. Očekujem uskoro suđenje", priča Anto otkrivši da je dobio kaznu od 150 KM zato što drži svoje pse u svome dvorištu.

Djeca mu ne vide perspektivu u ovčarstvu

"To su psi koji čuvaju ovce. Nikoga nisu napali, nisu ugrizli, a meni stiže kazna od 150 KM. Dodijalo mi je toliko da ću najvjerojatnije sve ostaviti i otići u inozemstvo kao i moji susjedi ovdje iz Zabilja. Kako su krenule ove pljačke mojih ovaca troje moje djece je već otišlo u inozemstvo. Obrazovani, završili fakultete i više škole, uzdali se u ove ovce, ali vidite što se događa. Živjet se ne može od lopova i pljačke", ogorčen je Osko kazavši da su mu u dvije godine lopovi ukrali 170 ovaca i janjaca od kojih je samo dvoje uspio vratiti. Anto je do prošle godine imao čak 500 ovaca.

Lopovi kradu i drugima

Priča da lopovi pljačkaju i druge ovčare.

"Nema ovčara koji nije bio pokraden. Evo Želji iz Jardola ukralo 11 janjadi. Zna se i tko i nikome ništa. Ovo je neizdrživo. Ne čudim se uopće svojim susjedima iz Zabilja koji masovno odlaze u inozemstvo. Desetine kuća zjapi prazno ili je u njima poneki starac koji čeka da umre. Ljudi nemaju nikakve sigurnosti i zato bježe odavde.

Najtužnije u svemu je što bih ja morao podnositi tužbe sudu i sudovati se s tim lopovima koji izvanredno poznaju zakon i svoja prava. Zato ću najvjerojatnije sve ovo rasprodati i odoh i ja za Švicarsku", završava svoju tužnu priču Anto Furundžija zvani Osko.

Foto: Pixabay/fsHH


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim... Više [+]

Tagovi

Krađa ovaca Ovčarstvo Zabilje Anto Furundžija Osko


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.