Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Holštajn
  • 18.03.2017. 15:00

Turci protjerali holandske krave!

Holandskih krava rase holštajn, tačnije njih 40, moraće da napusti Tursku, jer je Udruženje proizvođača crvenog mesa iz ove zemlje odlučilo da se na taj način usprotivi odluci holandske vlasti da zabrane turskim zvaničnicima održavanje predizbornih skupova.

Foto: Neil Yearsley / Flickr
  • 3.764
  • 191
  • 0

Holandske krave rase holštajn, tačnije njih 40, moraće da napusti Tursku, jer je Udruženje proizvođača crvenog mesa iz ove zemlje odlučilo da se na taj način usprotivi odluci holandske vlasti da zabrane turskim zvaničnicima održavanje predizbornih skupova.

Bulent Tank (Bülent Tank), predsjednik ovog udruženja, rekao je da su ove krave postale uobičajene u Turskoj, ali da su počele da prave probleme:

"Ne želimo životinjske proizvode iz Holandije. Spremili smo prvu grupu i vratićemo je nazad", prenosi Russia Today.

Turska i Holandija suspendovale su diplomatske odnose u ponedjeljak, a holandski ambasador je protjeran. Istanbul je raskinuo protokol o bratimljenju sa Roterdamom. Holanđani ne žele da dozvole spomenute skupove zbog javne bezbjednosti.

Foto: Neil Yearsley / Flickr


Izvori

Russia Today


Tagovi

Holandija Turska Krave


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.