Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pozitivna priča
  • 01.06.2022. 13:00

Svježe mlijeko s farmi stiglo u obdaništa i narodne kuhinje TK

Članovi Grupacije mljekara TK odlučili su ovaj datum upisati kao jedan od najznačajnijih u svom kalendaru

Foto: Grupacija mljekara TK
  • 268
  • 235
  • 0

Prvi put u Bosni i Hercegovini proizvođači obilježavaju Svjetski dan mlijeka, a riječ je o farmerima s područja Tuzlanskog kantona. U svijetu se, već 21 godinu, 1. juna organiziraju razni događaji i programi koji imaju za cilj naglasiti važnost mlijeka.

Članovi Grupacije mljekara TK odlučili su ovaj datum upisati kao jedan od najznačajnijih u svom kalendaru, pa su već danas krenuli s realizacijom tog plana.

"Jutros smo naše mlijeko dostavili obdaništima i javnim narodnim kuhinjama na području TK. Svako dijete će danas popiti po čašu svježeg mlijeka i nas to raduje, kao i činjenica da je mlijeko s naših farmi stiglo do socijalno ugroženih građana", rekao je za Agroklub Eldin Glibanović, predsjednik Grupacije mljekara TK.

Svježe mlijeko za najmlađe i socijalno ugrožene

Farmeri širom svijeta na različite načine daju svoj doprinos ovom datumu – sajmovima, izložbama goveda, kao i organiziranjem štandova na ulicama. Ideja tuzlanskih proizvođača je da naredne godine mlijeko podijele građanima.

"Potrudit ćemo se da sljedeće godine postavimo štandove s mlijekom, gdje ćemo ga spremati za konzumaciju i dijeliti prolaznicima. Veliki je interes svih da daju svoj doprinos", dodaje Glibanović. 

Organizacija za hranu i poljoprivredu (Food and Agriculture Organization – FAO) Ujedinjenih nacija obilježava ovaj dan kako bi proslavila sektor proizvodnje i istakla važnost mliječnih proizvoda kao globalne hrane.


Fotoprilog


Tagovi

Mlijeko Svjetski dan mlijeka Eldin Glibanović Grupacija mljekara TK Farmeri Proizvođači mlijeka


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.