Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štrajk stočara
  • 01.10.2018. 14:30

Stočar koji štrajka u banjalučkom parku poručio: Poklonit ću i zadnje jagnje nadležnima

Razlog zbog kojega se Grgić odlučio na ovaj korak je situacija iz 2015. godine kada su mu, kako kaže, nadležni oduzeli oko 400 ovaca, jagnjadi i dvije krave, a nakon što je u Veterinarskom institutu RS "Dr Vaso Butozan" utvrđeno da njegova stoka ima brucelozu.

Foto: Pixabay/Riala
  • 812
  • 51
  • 0

Rade Grgić sa Manjače već osam mjeseci štrajkuje u banjalučkom parku Mladen Stojanović jer mu je 2015. godine uništeno cijelo stado. Danas je u taj park doveo jagnje te izjavio da ukoliko mu se netko od nadležnih ne javi u roku dan-dva, to će jagnje odnijeti u zgradu Vlade RS. 

Razlog zbog kojega se Grgić odlučio na ovaj korak je situacija iz 2015. godine kada su mu, kako kaže, nadležni oduzeli oko 400 ovaca, jagnjadi i dvije krave, a nakon što je u Veterinarskom institutu RS "Dr Vaso Butozan" utvrđeno da njegova stoka ima brucelozu, navode Nezavisne

"Ostao sam sad sa samo jednim psom pred kućom, sad sam doveo i ovo jagnje što mi je ostalo, i ukoliko mi se nadležni ne obrate, poklanjam im i ovo, neka ga pojedu, kad već ne mogu riješiti ovu situaciju", rekao je Grgić te ističe da mu je dosad isplaćeno 30 odsto štete, te on potražuje ostatak.

"Novac od štete koji sam dobio nisu mi ni isplatili u komadu, nego parcijalno, kap po kap. Ja sa tim novcem nisam mogao obnoviti svoje stado. Trebali bi mi isplatiti još oko 60.000 KM", rekao je Grgić.

Dodao je da mu je prije tri-četiri godine 227 ovaca otjerano u klaonicu, a ostalo je pobijeno na stočnom groblju na Manjači, oko 200 ovaca i dvije krave.  


Tagovi

Štrajk stočara Rade Grgić Bruceloza


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]