Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska Mlekovita
  • 15.05.2017. 12:00

Saradnja s Poljacima za jači mljekarski sektor

Poljska kompanija Mlekovita, koja ima dozvolu za izvoz u 144 zemlje svijeta, zainteresovana je za saradnju u mljekarskom sektoru i tražit će detaljnije izvještaje o tržištu mlijeka u Republici Srpskoj i cijeloj BiH.

Foto: vladars.net
  • 493
  • 32
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima poljske kompanije "Mlekovita" kojima je prenio da je Republika Srpska zainteresovana za saradnju sa ovom kompanijom, koja je jedna od vodećih u Evropi u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ministar Mirjanić je predstavio agrarni sektor Republike Srpske ističući da on učestvuje sa 12 odsto u BDP-u i da je izuzetno značajan u ukupnoj privredi Republike Srpske. On je istakao i da je namjera Republike Srpske da u narednom periodu intenzivnije razvija stočarsku proizvodnju.

Predsjednik UO "Mlekovite" Darijuš Sapinski rekao je da je poljska kompanija, koja ima dozvolu za izvoz u 144 zemlje svijeta, zainteresovana za saradnju u mljekarskom sektoru i da će tražiti detaljnije izvještaje o tržištu mlijeka u Republici Srpskoj i BiH, te sistemu subvencija, na osnovu kojih će donijeti odluku o mogućem ulaganju u mljekarski sektor Republike Srpske.

Ministar Mirjanić se zahvalio na interesovanju predstavnika "Mlekovite" ističući da će im Ministarstvo biti na raspolaganju i da će obezbijediti sve dostupne informacije koje bi im pomogle da se odluče za investiranje u Republiku Srpsku, navodi se na stranici ministarstva.

Foto: vladars.net


Tagovi

Mlekovita Poljska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.