Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija na imanju
  • 13.10.2017. 13:00

Razjareni ovan preskočio ogradu i usmrtio vlasnicu stada

Dok je nesretna Justina Mori (74) otvarala vrata rasadnika razjareni ovan preskočio je ogradu tora i rogovima joj zadao smrtne udarce

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 416
  • 29
  • 0

U planinskom selu Kozji vrh kod Dravograda u Sloveniji razjareni ovan napao je i smrtno ranio 74-godišnju Justinu Mori vlasnicu stada i imanja u podnožju Alpa. Da se radi o ratobornom i opasnom ovnu potvrđuje i Štefanija Demšar kćerka nesretne Justine.

"Prije nekoliko tjedana napao je i mene. Jedva sam se obranila štapom", potužila se Štefanija slovenskim novinarima koji podrobno izvješćuju o ovom nesvakidašnjem tragičnom događaju.

Nesreća se dogodila u jutarnjim satima kada je ratoborni ovan preskočio ogradu tora s ovcama dok je nesretna žena otvarala vrata rasadnika, koji je, inače, noću zatvoren. U kobnom trenutku dotrčao je razjareni ovan i snažno rogovima udario Justinu dok je bila u sagnutom položaju. Od siline udarca u predio rebara nesretna žena je pala i najvjerotanije glavom udarila u kamen. Prema riječima glasnogovornika celjske policije Petera Pungartnika, pomoći unesrećenoj nije bilo iako je njezin unuk odmah pozvao pomoć.

Liječnička pomoć nesretnoj Justini pružena je odmah, na licu mjesta, a potom i u lokalnom Domu zdravlja. Zbog teških ozljeda glave i prijeloma više rebara unesrećena je potom helihopterom prebačena u bolnicu u Mariboru, gdje je nekoliko sati kasnije preminula, unatoč pravovremenoj liječničkoj intervenciji.

Tragedija se mogla izbjeći, tvrde upućeni, da je ratoborni ovan, koji je i ranije napadao nesretnu Justinu Mori ali i ostale članove obitelji, bio usmrćen uspavljivanjem, kao što su predlagali iz veterinarske službe u Dravogradu.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."