Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ptičja gripa
  • 13.02.2017. 12:00

Ptičja gripa pokosila ukrasnu perad u Prijedoru

Od ptičje gripe koja se pojavila u naselju Tukovi u Prijedoru, uginulo je 99 kokoški, a eutanazirano je 49.

Foto: Pixabay/stux
  • 477
  • 47
  • 0

Od ptičje gripe koja je potvrđena kod domaćih ornamentalnih kokoški koje se drže kao ukras u jednom domaćinstvu u naselju Tukovi u Prijedoru, uginulo je 99 ptica, a eutanazirano je 49 glava peradi, doznaje N1 BiH. Riječ je o visokopatogenoj influenci ptica, podtip 5 (ptičja gripa H5), potvrđeno je i iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Zbog ptičje gripe područje naselja Tukova i naselja koja gravitiraju toj mjesnoj zajednici: Rizvanovići, Rakovčani, Hambarine, Bišćani, Gomjenica, Čarakovo, kao i naselja Saničani i Petrovo u zoni ribnjaka Saničani, proglašeni su kao područje zaraženo ptičjim gripom.

Donesen je i plan mjera zaštite na području grada te je svim vlasnicima peradi naređeno da poduzmu sve mjere koje su naložile nadležne veterinarske inspekcije - zabrana kretanja životinja, a također su u obavezi veterinarskoj stanici blagovremeno prijaviti sva uginuća ptica i peradi.

Foto: Pixabay/stux


Tagovi

Ptičja gripa Zaraza Prijedor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.