Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Kakanj
  • 21.05.2016. 17:00

Proizvodnja mlijeka povećana deset puta!

S područja Kaknja otkupljeno je u prvom kvartalu 163.411 litara mlijeka. Dvije godine prije proizvodnja je iznosila svega 15.000 litara.

Foto: Myriams-Fotos/Pixabay
  • 619
  • 30
  • 0

Prije dvije godine proizvodnja mlijeka na području Kaknja u toku jednog tromjesečja iznosila je svega 15.000 litara, da bi u prvom kvartalu ove godine bilo otkupljeno 163.411 litara mlijeka!

Rezultat ulaganja i podsticanja

Značajno povećanje proizvodnje mlijeka, piše klix.ba, rezultat je ulaganja i intenzivne aktivnosti koje je protekle dvije godina provodila općina Kakanj na bržem razvoju poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.

U prvom kvartalu prošle godine u Kaknju je otkupljeno 133.525 litara, dok je u posljednjem kvartalu 2014. godine otkupljeno 94.441 litara. Povećana proizvodnja mlijeka u ovoj godini pokazuje i da proizvođači mlijeka imaju interes za proizvodnjom, te da svoje proizvode mogu plasirati na tržište.

Inače, općinski podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka za prvi kvartal dobit će 77 proizvođača svježeg kravljeg mlijeka s područja Kaknja.

Foto: Myriams-Fotos/Pixabay


Tagovi

Općina Kakanj Proizvodnja mlijeka Rekordi Povećana proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]