Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ojagnjila četvorke
  • 22.02.2024. 15:00

Poslije otrovanog ovna, sreća joj se osmjehnula - ovca ojagnjila četvorke

Milica Mijailović iz Blaznave kod Topole prošle godine pretrpjela je gubitak i veliku štetu. Ovan kojeg je hranila za priplod uginuo je od posljedica trovanja pa je čak bilo neizvjesno da li će uopšte imati podmladak ovog proljeća.

Foto: Toppress
  • 81
  • 92
  • 0

U domaćinstvu Mijailović u selu Blaznava nadomak Topole u Srbiji ovca rase virtemberg je ojagnjila četiri zdrava mladunčeta. Prema riječima Milice Mijailović ovako nešto je prvi put zabilježeno na njenom imanju.

"Godinama gajim ovce ali prvi put mi se desilo da ojagnji četvoro, dešavalo se troje, ali ovoliko nikada. Svi su hvala Bogu dobro samo moram da ih dohranjujem, dobili su i vitamine kao i njihova majka pa se nadam da će sve biti u najboljem redu. Ovci je ovo drugo jagnjenje i ojagnjila je dva muška jagnjeta i dva ženska", kaže Mijailovićeva za Toppress.

Ova vrijedna žena koja se brine o svojim životinjama naglašava da je prošle godine pretrpjela gubitak i veliku štetu. Ovan kojeg je hranila za priplod uginuo je od posljedica trovanja pa je čak bilo neizvjesno da li će uopšte imati podmladak ovog proljeća.

Belka ojanjila petorke: Nikako da završi, mladunci samo ispadaju

"Komšija je poprskao među totalnim herbicidom i moj ovan je nakon toga uginuo. Pomislila sam da će mi ovce ostati nesjagnjene jer sam morala da ostavim jedno muško jagnje iz sopstvenog zapata za priplod ovaca. Iako su ovce u srodstvu i tako nešto ne bi trebalo da se radi ja sam rizikovala i eto desilo se pravo čudo, Bog nas je pogledao i nagradio za gubitak koji smo pretrpjeli", ističe Milica.


Tagovi

Ojagnjila četvorke Otrovan ovan Prksanje totalom Parenje u srodstvu Milica Mijailović


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...