Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacije
  • 08.11.2014. 11:00

Poljoprivrednicima pomoć stiže u stočnoj hrani

Donacije stočne hrane pomoći će održavanju stočnog fonda.

  • 325
  • 39
  • 0

Putem projekta Farma, USAID i SIDA nastoji se donacijama pomoći poljoprivrednicima u BiH koji su u proljetnim poplavama pretrpjeli goleme štete. Projektom je obuhvaćeno 25 općina u BiH, među kojima su i tri u Županiji Posavskoj, gdje će svaka općina dobiti donaciju stočne hrane u vrijednosti 70.000 KM

Vlada Županije Posavske također uključena u projekt

Donacija stočne hrane

U projektu sudjeluje i Vlada Županije Posavske čiji je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić nazočio podjeli donacije u Vidovicama. Tom se prilikom zahvalio donatorima USAID-u i SIDA-i, što su prepoznali ove projekte koji će stradalim poljoprivrednicima pomoći u oporavku, a stočna hrana itekako će pomoći u održavanju stočnog fonda te dodao: "Ovo je četvrti projekt za ŽP kojeg smo realizirali preko USAID-a i do sada je odobreno 270.000 KM, sve u stočnoj hrani. Vijeće ministara nije oslobodilo humanitarne organizacije od plaćanja PDV-a pa će tu obavezu uplatiti poljoprivredni proizvođači. Nakon toga, resorno ministarstvo sa županijskog proračuna, a preko Udruga, poljoprivrednicima će izvršiti povrat tog iznosa PDV-a."

Neki projekti već su realizirani

Okupljeni poljoprivrednici

Prema ministrovim riječima, u tijeku je još nekoliko projekata. Na području općine Domaljevac – Šamac, 200 će poljoprivrednika dobiti donaciju u stočnoj hrani vrijednu 70.000 KM, a za podjelu je zadužena Udruga poljoprivrednika.

Ista vrijednost donacije pripala je i poljoprivrednicima u Odžaku gdje je za završnu raspodjelu bila zadužena Udruga Žito. Na području općine Orašje, preko Udruge Pile, završen je projekt za peradare čija je vrijednost također iznosila 70.000 KM. Trenutno je još u tijeku i realizacija projekata preko Udruga pčelara iz Orašja i Odžaka te Udruge poljoprivrednika Orašje.

"Preko ZZ Agropobjeda Vidovice odradili smo projekt pomoći poljoprivrednicima iz Vidovica i Kopanica. USAID je vrlo brzo realizirao obećanu pomoć, a preko Udruge poljoprivrednika Orašje u fazi je odrada projekta raspodjele hrane za svinje poljoprivrednim proizvođačima u Tolisi, Donjoj Mahali, Oštroj Luci, Boku, Kostrču i drugim mjestima općine” istaknuo je predsjednik Udruge poljoprivrednika Orašje, Vidan Grgić te dodao da očekuje realizaciju projekta u narednih mjesec dana.

Izvor: VŽP, BiH


Tagovi

Farma USAID SIDA DOnacije Poljoprivredni proizvođači Županija Posavska Mato Brkić Stočna hrana Stočni fond Vidan Grgiić Udruga Pile Udruga Žito ZZ Agropobjeda Udruga poljoprivrednika Udruga pčelara Orašje

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas