Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 15.07.2015. 09:30

Počela isplata zaostalih poticaja za mlijeko!

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva počelo je sa isplatom zaostalih poticaja za kravlje mlijeko iz mjeseca jula 2014. u iznosu od 2.760.037,50 KM

Foto: depositphotos.com
  • 1.095
  • 45
  • 0

U skladu sa najavljenim rješavanjem dijela neizmirenih obaveza i zaostalih poticaja iz 2014.g., iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještavaju poljoprivredne proizvođače da su u skladu sa Programom poticaja za 2015. godinu iz Budžeta Federacije BiH danas, 15.07.2015. godine upućeni nalozi bankama za isplatu zaostalih poticaja za kravlje mlijeko iz mjeseca jula 2014. u iznosu od 2.760.037,50 KM za 6.416 korisnika i 0,30 feninga po litru.

Iz Ministarstva napominju da kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede trenutno vrše obradu i dostavljaju zahtjeve za zadnji kvartal 2014. godine za sve proizvodnje završene u tom kvartalu, a nakon njihove obrade, krenut će se sa isplatom navedenih poticaja.

Iz Federalng ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poručuju da će u narednom periodu i dalje raditi na stabilizaciji stanja i osiguranju redovnosti isplate poticajnih sredstava sa ciljem održavanja i daljeg jačanja domaće poljoprivredne proizvodnje.

Foto: depositphotos.com; vision.si


Izvori

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva


Tagovi

Poticaji Kravlje mlijeko Kantonalna ministarstva Federalno ministarstvo poljoprivrede Poljoprovredni proizvođači Isplata