Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Laserski repelent
  • 09.04.2017. 18:00

Perad štiti laserima od ptičje gripe

Proizvođač jaja i voćar Daniel Hoeberichts koristi lasere kako bi otjerao nepoželjne ptice koje mogu donijeti zarazu na njegovu farmu

  • 520
  • 27
  • 0

Na farmi u južnoj engleskoj, točnije grofoviji Zapadni Sussex ništa ne prepuštaju slučaju kada je riječ o zaštiti od ptičje gripe. Kako bi zaštitili nesilice od virusa influence ptica koriste suvremenu lasersku tehnologiju.

Pošto se radi o farmi nesilica koje obitavaju na otvorenom, točnije u voćnjaku jabuke, vlasnik farme Daniel Hoeberichts odlučio je testirati jedinstveni koncept: 'Naše neslilice su smještene širom našeg 20 hektara velikog voćnjaka i želimo napraviti sve da ih zaštitimo od infekcije. Kada smo čuli za Agrilaser tehnologiju učinilo nam se da je to odlično rješenje u zaštiti koka od ptičje gripe.' izjavio je ovaj vlasnik farme i voćnjaka.

Laserski repelent tjera ptice

Automatizirani laseri su inovativna metoda odbijanja neželjenih gostiju/ptica koje mogu donijeti zarazu na farmu, a bez da im fizički naude. Sustav je razvila Nizozemska tvrtke Bird Control Group u suradnji s Tehničkim fakultetom Delft.

Ova tehnologija je bazirana na laseru (ne proizvodi zvukove) i efikasna između 90% i 100% ovisno o podneblju i vrsti ptica, što ju čini dobrom alternativom za skupa rješenja postavljanja mreža iznad peradi na otvorenom.


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.