Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rumunjska
  • 26.01.2018. 20:00

Ovce ometaju protivraketni sistem

Ovce Dumitrua Bleža krive su za kršenje obaveza iz međunarodnog sporazuma Rumunjske i SAD-a.

Foto: Print Screen/YouTube
  • 255
  • 21
  • 0

Ovce poljoprivredenika iz Rumunjske Dumitrua Bleža (63) već tri godine ometaju rad američkog protivraketnog sistema u bazi Deveselu. Naime, životinje staju na sigurnosne senzore kod betonske ograde i tako aktiviraju signale za opasnost.

Bleža je zemlju ovdje kupio 2007. godine, a tada rad na postavljanju kompleksa PRO još nije počeo, prenosi Sputnik. Od Ministarstva odbrane Rumunjske traži kao nadoknadu za ispašu na svojoj zemlji - 18.000 evra. Dogovora još nema, a mnogi vjeruju da je ovaj Rumunj namjerno kupio zemlju na tom mjestu, da bi tražio kompenzaciju.

Dodaje se i da su Amerikanci zadovoljni saradnjom sa Rumunjskom, ali da u ovom slučaju smatraju da se radi o kršenju obaveze iz međunarodnog sporazuma.

Video: AFP news agency/YouTube

Foto: Print Screen/YouTube


Izvori

Sputnik


Tagovi

SAD Rumunjska Dumitru Bleža Oce Protivraketni sistem


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]