Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtjev Vladi
  • 13.05.2016. 12:00

Mljekari traže isplatu podsticaja do 27. maja

Osim isplate svih podsticaja, zahtijevamo i izmjenu Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi koji je nepovoljan za mljekare, kaže predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac.

Foto: Uvlik
  • 1.187
  • 23
  • 0

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske uputit će zahtjev Vladi da 16,4 miliona KM podsticaja za poljoprivredu iz prošle godine budu isplaćeni do 27. maja. Odgovor o tome očekuju do 20. maja, zaključeno je na vanrednoj sjednici Skupštine udruženja, a prenosi poljomagazin.com.

Traže i izmjenu pravilnika

"Osim isplate svih podsticaja, zahtijevamo i izmjenu Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi koji je nepovoljan za mljekare", kaže predsjednik Udruženja Vladimir Usorac dodajući da su u nekim stavkama Pravilnika o podsticajima novci lako dijeljeni, dok su sredstva za premije za mlijeko ograničena

"Mljekari zahtijevaju da se sa obračunom mlijeka za ovu godinu počne odmah kako bi mogli dobiti rješenja, te u iznosu premija tržiti kredite od banaka, jer su svjesni da nakon isplate prošlogodišnjih podsticaja neće odmah krenuti isplata podsticaja za ovu godinu", rekao je Usorac zaključujući da će - ne dobiju li pozitivne odgovore, biti sazvana još jedna vanredna sjednica na kojoj će biti odlučeno o daljnjem djelovanju.

Nastavljena isplata podsticaja

Podsjećamo, Agencija za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatila je 3,4 miliona KM po osnovu podsticaja poljoprivrednim proizvođačima za 2015. godinu.

Kako su izvijestili na službenim stranicama Vlade, iznos od 2.072.006,51 KM isplaćen je u petak, 6. maja, a 1,4 miliona KM u srijedu, 11. maja. U narednih nekoliko dana, navode, biće uplaćena sljedeća tranša po ovom osnovu, u skladu sa prilivom sredstava u budžet Republike Srpske.

Foto: Uvlik05/Pixabay


Tagovi

Mljekari Republika Srpska Isplata podsticaja Izmjena pravilnika


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]