AgroKlub.ba

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Stočarstvo » Mliječni taksi - pametna hranidba teladi

Mliječni taksi - pametna hranidba teladi

Eurotier inovacije

Mliječni taksi - pametna hranidba teladi

Datum: 19.04.2017. 08:00

Kategorija:

Stočarstvo

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju.

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju. Jedna od njih je i Milchtaxi 4.0.

Na mnogim mliječnim farmama mlijeko se transportira do teladi sa značajnih udaljenosti. Tu u igru ulazi Mliječni taksi. No potrebno je posebno educirano i predano osoblje koje će se pobrinuti da svako tele na farmi dobije baš ono što treba.

Milchtaxi 4.0

Milchtaxi 4.0 omogućuje hranidbu teladi prema zahtjevima svake jedinke i statističkim krivuljama rasta. Radnici moraju pritisnuti samo jednu tipku i predefinirani volumen mlijeka se dostavlja u posudu za hranidbu. To omogućuje veliku preciznost pri hranidbi te kontrolu potrošenih resursa. U posudu odlazi točno onoliko mlijeka u prahu i vode koliko je potrebno. Kontrolira se i temperatura te proces pasterizacije te se svi podaci skupa šalju u centralno računalo. Podaci se skladište i dokumentiraju.

H2O uzbuna

Kada je stoka na ispaši, često nemamo pojam o tome koliko i gdje uzima tekućinu koja je esencijalna za zdravlje životinja.

Zato su inženjeri stvorili H2O Alert sustav koji nadzire kvalitetu vode pomoću senzora 24/7. Podaci se šalju u mobilne sustave i pokreću alarme ukoliko je to potrebno.

Izmjerene vrijednosti i rezultati kvalitete vode se dokumentiraju i analiziraju. To osigurava farmerima vrijedne podatke koji služe za daljnje poslovne analize.

Foto: YT screenshot

Broj pregleda članka: 685; Uspješnost članka: 43.25

Tagovi: Stočarstvo, Eurotier inovacije, Milchtaxi 4.0

Ključne riječi članka: mlijecni, taksi, pametna, hranidba, teladi, podaci, potrebno, milchtaxi, teladi


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."