Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europska komisija
  • 05.03.2016. 08:00

Ministri imaju rješenje za posrnuli sektor?

Nakon sastanka s francuskim premijerom koji je i ranije stvarao pritisak na Europsku komisiju, Phil Hogan je rekao kako će pokušati prijedloge francuskih poljoprivrednika primijeniti u dogovoru sa drugim ministrima, o čemu će biti riječi na njihovom sastanku 14. marta.

Foto: bigstockphoto.com
  • 140
  • 10
  • 0

Povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan prošlog je tjedna pristao na suradnju s francuskim proizvođačima koji protestuju već dva mjeseca, paleći traktore, gume i stvarajući gužve na granicama, piše EurActiv. Protesti zapravo nisu nikakva novost u EU. Scenarij je to koji smo vidjeli i drugim zemljama diljem Europe, uključujući Grčku, Veliku Britaniju.

Trenutna situacija ne miriše na dobro, a mljekarska kola krenula su nizbrdo i kako se čini, ne planiraju se zaustavljati. Na hiljade poljoprivrednika moglo bi zatvoriti farme uslijed sve većeg pritiska liberalnog tržišta, ukidanja kvota i ruskog embarga. Susjedi se nadmeću sa susjedima, a na tržištu vrijedi samo zakon jačega. Konkurencija je nemilosrdna jer neke zemlje imaju prednost zbog nižih poreza i slabijih regulacija (Njemačka, Španjolska).

Nakon sastanka s francuskim premijerom Manuelom Vallsom u Parizu, koji je i ranije stvarao pritisak na Europsku komisiju da počne rješavati nastale probleme, Phil Hogan je rekao kako će pokušati prijedloge francuskih poljoprivrednika primijeniti u dogovoru sa drugim ministrima poljoprivrede, o čemu će biti riječi na njihovom sastanku 14. marta.

Kako će završiti oluja svih oluja, mogli bi saznati već i sredinom mjeseca.

Foto: bigstockphoto.com


Izvori

EurActiv


Tagovi

Phil Hogan Europska komisija Mljekari Protesti Farme Kvote Embargo


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #priroda Sve ljepote prirode u jednoj fotografiji. Boje prirode su lijek za svakog čovjeka. Povezati se s prirodom znači sačuvati svoje zdravlje. Čovjek pripada prirodi, ali priroda ne pripada čovjeku. Priroda znači sloboda! Slob... Više [+]